Vers és rajz a költészet napján

Hatodik alkalommal rendezte meg költészet napi programját a Szociális Gondozó Központ. Roma gyerekek szavalták érdi költők verseit, majd Balog Elemér író, zenész mesélt rokonáról, Lakatos Menyhértről, felidézve emlékezetes találkozásaikat. Lakatos világa elevenedett meg azokban a gyerekrajzokban is, amelyekből tegnap nyílt kiállítás a régi Parkvárosi Közösségi Házban.

Hasonló tartalmaink:

Érd több iskolájából – Batthyány, Móra, Teleki –, valamint a Fészek Gyermekvédő Egyesülettől érkeztek gyerekek szerda délután, hogy elszavalják Csuka Zoltán és Büki Attila érdi költők egy-egy versét, és olyan diák is volt, aki József Attila, illetve Lakatos Menyhért művét mondta el.

A délután vendége volt Balog Elemér író, zenész, aki Lakatos Menyhérttel történt találkozásairól mesélt a gyerekeknek, és saját írásaiból is felolvasott. A műsort Tarnóczi Mária (érdi Tanoda) zárta, Balog Elemér egyik elbeszélésének felolvasásával.

A költészet napján kiállítás is nyílt a régi Parkvárosi Közösségi Házban, a Móra iskola diákjainak alkotásaiból. A festmények, rajzok Lakatos Menyhért meséi alapján készültek. A gyerekek munkáit Bedegi Krisztina, a Móra iskola tanárnője mutatta be – néhányat a tanárnő alkotásaiból is láthatott a közönség.

A gyerekek rajzai  április 18-ig  láthatók a régi közösségi házban, nyitvatartási időben.

 

Címkék