Szülinapos cukrászda

Csütörtökön ünnepli fennállásának 45. évfordulóját a Pataki Cukrászda, ami 1973. április 12-én nyitotta meg kapuit ezen a néven. Mi változott és mi nem az elmúlt csaknem félévszázad alatt? Pataki Ádámmal beszélgettünk.

Hasonló tartalmaink:

Tápiógyörgyét és a Kiskedves cukit hagyta hátra Pataki János annak idején, amikor azt olvasta, hogy Érden eladóvá vált egy cukrászda. Akkoriban még nem volt meg a lakásrész, ezért – az áprilisi jó időnek köszönhetően – az üzlet mögött, sátorban laktak Pataki János és szülei. Aztán szépen gyarapodott a család, id. Pataki János megházasodott, megszületett János és Ádám, két alkalommal pedig a cukrászda is tovább bővült.

A választékról kérdésünkre Pataki Ádám elmondta, hogy tudomása szerint a Dobos torta a kezdetektől szerepel a menün, de ma már kapható például a mostanában népszerűvé vált édesség, a macaron is. Az országban a Pataki az első olyan cukrászdák között volt, ahol megjelent az olasz krémfagylalt. A helyre jellemző különböző ízvilágok párosításából születő fagylaltalkotások a bátyja, János kreációi.

De nemcsak az édességekben próbál naprakész maradni a Pataki, hanem kínálatában is. Így jelenhettek meg az elmúlt években a különböző, teljes kiőrlésű pékáruk is a cukrászda polcain.

A Pataki Ádámmal készült interjút teljes hosszában az Érd FM 101.3-on hallgathatja meg.

 

Címkék