Testünk-lelkünk egészségéért

Szombaton rendezték az egészségügyi szűréseket, előadásokat, alternatív gyógyászati lehetőségeket és ezoterikus programokat, illetve vásárt felvonultató Vitalitásnapot a Szepes Gyula Művelődési Központban. A rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés, sokan jöttel el, hogy így is tegyenek testük-lelkük egészségéért.

Hasonló tartalmaink:

A Vitalitás klub jövőre ünnepli huszadik születésnapját; találkozóik mellett rendszeresen megrendezik a Vitalitás-napot, amire legutóbb most szombaton került sor. A rendezvényen az egészségügyi szűrővizsgálatoktól a kártyajóslásláson át a táltosdobolásig számtalan tudományos és ezoterikus programmal, előadóval és kiállítóval találkozhattak az érdeklődők. Mint Szunyogh János főszervező kérdésünkre hangsúlyozta, céljuk az volt, hogy a nyugati orvoslás és az alternatív gyógyászat közti szakadékot eltüntessék, és megmutassák, hogy az utóbbi hogyan tudja segíteni az előbbit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Délelőtt a szakorvosi rendelőintézet munkatársai szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várták az érdeklődőket: belgyógyász, dietetikus adott életmódtanácsokat (többek közt a magas vérnyomással, szív- és érrendszeri betegséggel küzdőknek, illetve a dohányzást abbahagyni kívánóknak), emellett légzésfunkciós vizsgálatot, vércukor- és koleszterinmeghatározást végeztek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dr. Vecsei Magdolna (Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény) a megnyitón azt hangsúlyozta: a diagnózis felállítása a modernkori orvostudomány feladata, ahogy a kezelés is, a természetgyógyászat pedig ennek kiegészítőjeként, és nem helyettesítőjeként támogathatja a beteg gyógyulását.

Horváth József molekuláris genetikus, rákkutató, aki CBD, kannabidiol és a rák címmel tartott előadást, szintén azt hangsúlyozta: számos olyan alternatív terápia van, amit csodaszernek  állítanak be, de legyünk óvatosak, mert egyik sem csodaszer – ugyanakkor léteznek hatásos alternatív gyógymódok is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Horváth József szemléletes és laikusoknak is rendkívül érdekes előadásában arról beszélt, mi a rák, hogyan állítják fel a diagnózist, milyen terápiákat használ a modern orvostudomány, melyek a legfrissebb eredmények, és az általa hasznosnak tartott alternatív gyógymódok. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az emberek többsége nem jár orvoshoz, és akkor fordul szakemberhez, amikor már nagy a baj.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vannak természetesen olyan egészségtudatos emberek is, akik szeretnének minél többet tenni testük-lelkük egészségéért. Mint például Erzsébet, aki fontosnak tartja, hogy saját maga is tegyen az egészségéért, és minél kevesebb gyógyszert szedjen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

Címkék