A hibátlan vendégeként…

Nem áll könnyű feladat előtt az ÉRD női kézilabdacsapata, amely a női NB I 21. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria vendége lesz április 21-én, 15 órakor (tv: M4 Sport/m4sport.hu).

Hasonló tartalmaink:

A fővárosi zöld-fehérek számára még nyolc forduló van hátra a bajnokságból, s úgy másodikak, hogy ősszel a Győri Audi ETO KC-t is felülmúlták, egy meccsel kevesebbet játszva pedig csak gólarányuk miatt nem ők vezetik a tabellát.

Az ÉRD két meccset többet játszott Elek Gábor együttesénél, s négy pont a hátránya a második helyezettel szemben. Azonban egy bravúros vendég siker teljesen átírhatja a bajnokság hajráját.

A két csapat mérkőzései mindig jó hangulatú derbit tartogatnak, még annak ellenére is, hogy az egymás elleni mérleg a hazaiak felé billen, hiszen tizennyolc összecsapásukból tizenhatot a zöld-fehérek nyertek, az ÉRD először még 2013-ban aratott óriási bravúrt, majd legutóbb tavaly ősszel egy felejthetetlen mérkőzésen, elképesztő véghajrában győzött 31–30-ra hazai környezetben.

Az Elek Gyula Arénában kilenc mérkőzésen őrizte meg hibátlan mérlegét a vendéglátó.

Fontos tényező, hogy a Fradi nincs kifejezetten jó passzban, miután elmúlt négy mérkőzésén háromszor kikapott, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Final Fourba jutásért rendezett találkozón a Rosztov-Don fektette két vállra Szucsánszki Zitáékat. Igaz, a BL-búcsú és a Magyar Kupa-bronzérem után Elek Gábor alakulatának is már csak a bajnokságra kell koncentrálnia.

Az FTC-nél nincs kifejezett húzóember, már ami a góllövést illeti, hiszen a házi listán Laura van der Heijden 73 góllal – azaz több mint feleannyival áll – mint az ÉRD-nél Krpezs-Slezák Katarina. A második helyen a 66-szor eredményes Nerea Pena, a harmadikon a 62 gólos Háfra Noémi áll. Ám a következő négy játékos (Kovacsics Anikó, Schatzl Nadine, Lukács Viktória és Danick Snelder) is több mint félszáz találatnál jár az NB I-ben.

Annyi bizonyos, hogy Szabó Edina alakulata is mindent meg fog tenni a sikerért, amellyel átírhatja a véghajrát, hiszen az érdiek remek szériát tudhatnak maguk mögött: az elmúlt tíz mérkőzésükön csak a Győrtől kaptak ki (kétszer), de többek között a nagy riválisokat, a Siófokot és a Dunaújvárost is legyőzték, emellett nehéz találkozókon nyertek a Vác és a Debrecen ellen. Valamint a Magyar Kupában elért ezüstérem is plusz önbizalmat adhatott a folytatásra.

Az április 21-én, 15 órakor kezdődő mérkőzést a Bócz László, Wiedemann Viktor játékvezetői páros vezeti. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
04.21., 15.00:
FTC-Rail Cargo Hungaria–ÉRD

fotó: handballerd.hu/Dénes Balázs

Címkék