Ma és holnap van az óvodai beiratkozás

Ha április, akkor beiratkozás: az állami fenntartású iskolákba két hete, az önkormányzati óvodákba pedig ma és holnap írathatják be gyermekeiket a szülők a 2018/19-es nevelési évre. A beíratáshoz szükséges a gyermek nevére kiállított személyi azonosító igazolvány, a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány, valamint a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa, továbbá a gyermek TAJ-száma.

Hasonló tartalmaink:

FONTOS! A beiratkozásra el kell vinni a gyermek oltási könyvét és születési anyakönyvi kivonatát is! 

 

A Napsugár Óvodába és az Erdőszéle Felső-Parkvárosi Óvodába a beiratkozás az Érdi Szivárvány Óvodában, a Hegesztő utcában biztosított. A többi intézmény esetében az óvodai beiratkozás a körzeti óvodában történik.

Az óvodai körzethatárok az érdmost.hu weboldalon érhetőek el.

***

A gyermeknevelési életszakaszokat egy-egy önállósági próba, leválás határolja. Nemrég tanult meg járni, és most meg hamarosan óvodás, iskolás lesz.

Ezek az első komoly próbatételek, hiszen az óvodában már nincs ott anya, az iskola meg nem csak játékról szól, hanem meg kell felelni az elvárásoknak.

Az elválás különösen akkor nehéz, ha a gyermekünknek szeparációs szorongása van, és nehezen tud elszakadni tőlünk. Az óvodai beszoktatásról beszélgettünk az Érd FM 101.3 Köztünk Marad című műsorában Vikukel Zsuzsával, a diósdi Re-Crea tanulócsoport fejlesztő pedagógusával.

Címkék