Meglepetés győzelem Dombóváron!

Nem kis meglepetésre hárompontos győzelmet aratott a tabella negyedik helyén álló Dombóvár vendégeként a VMG férfi kosárlabdacsapata.

Hasonló tartalmaink:

Az NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjának 23. fordulójában a tabella negyedik helyén tizenöt győzelemmel és hét vereséggel álló Dombóvári KSE-hez látogatott a kilencedik helyezett BKG-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata.

Az érdieket az elmúlt időszakban több sérülés is sújtotta, hiszen az egyébként is szűkös keretből Kern Péterre még egy darabig nem számíthatnak Valaczkay Gáborék.

Ennek ellenére remekül kezdett a Vörösmarty, hiszen az első felvonásban négypontos előnybe került, de a második negyedet kilenc ponttal elvesztette, így a szünetben 40–35-re a Tolna megyeiek vezettek.

Sőt, a térfélcserét követően a hazaiak tovább, egészen nyolc pontig növelték előnyüket, de hiába, mert az érdiek huszáros hajrát vettek, s nem engedték veszni hagyni a mérkőzést. Óriási hajrában végül 22–11-re hozták a záró tíz percet, ezzel pedig 77–74-es győzelmet arattak.

„Megint a jobbik arcunkat mutattuk. Jól küzdöttünk, azért nyertünk pedig sok labdát eladtunk. A második félidőre feljavultunk dobásban és lepattanószerzésben is. A végjátékot jobban bírtuk idegekkel és a kihagyott büntetőket vissza tudtuk szedni” – értékelt Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE játékos-edzője.

A BKG-VMG DSE tíz győzelemmel és tizenkét vereséggel kilencedik a tizennégy csapatos bajnokságban, legközelebb pedig április 29-én, vasárnap 16 órakor a sereghajtó Dunaújvárost fogadja.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 23. forduló
Dombóvári KSE–BKG-VMG DSE 74–77 (18–22, 22–13, 23–20, 11–22)

Címkék