Cseh sztár érkezik

A cseh női kézilabda-bajnokságban szereplő DHK Banik Most hivatalos honlapján jelentette be, hogy irányító-átlövője, Marketa Jerábková az ÉRD-ben folytatja pályafutását.

Hasonló tartalmaink:

A 22 éves Jerábková Plzenben született, profi karrierje során – immár öt éve – a DHK Banik Most csapatát erősíti. A válogatottban eddig negyven mérkőzésen 153 gólt jegyzett. A decemberi, németországi világbajnokságon hazája egyik legjobbja volt, hiszen az öt csoportmeccsen 29, a nyolcad- és negyeddöntő két találkozóján további tizennégy alkalommal volt eredményes.

– Szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, először a Bundesliga került szóba, de ott nem tudták teljesíteni a klubom követelését. Magyarország volt a következő választás, ahol nagyon népszerű a kézilabda, jó az infrastruktúra, Érden pedig a város is a csapat mögött áll. Ez a harmadik számú csapat az országban, csak olyan hagyományos BL-szereplők előzik meg, mint a Győr és a Ferencváros, de nagyon szeretnének ők is a BL-ben játszani” – mondta Jerabková a cseh csapat honlapjának.

Az ÉRD-nél eddig Mariama Signaté, Krpezs-Slezák Katarina, Janurik Kinga és Kisfaludy Anett kötelezte el magát a következő évre, míg Tóth Gabriellának is érvényes szerződése van. Azonban Jamina Roberts a nyáron Dániába, a Randershez teszi át székhelyét.

fotó: tyden.cz

Címkék