Ha augusztus, akkor lecsófesztivál – sportosan!

Sportnappal bővül idén a lecsófesztivál: miközben a csapatok főzőcskéznek, és a kondérokban fő a finomabbnál finomabb lecsó, az idősek megismerkedhetnek a különböző, nyugdíjasok által is űzhető mozgásformákkal. Az Idősügyi Tanács hétfő délutáni ülésén szó esett a többi népszerű városi szenior programról is.

Hasonló tartalmaink:

Második alkalommal ülésezett idén az Idősügyi Tanács, amely elsőként a 2017. évi beszámolót vitatta meg, és értékelték a tavalyi négy nagyobb szenior rendezvényt. Mint Simó Károly, az Idősügyi Tanács elnöke tudósítónknak elmondta, nagy sikere volt az idősek világnapja alkalmából rendezett programnak, amire sajnos nem mindenki juthatott el, helyhiány miatt. Idén igyekeznek ezt a problémát megoldani.

– A Ki mit tud kifutotta magát, így ez a program idén elmarad. A többi nagy rendezvényt 2018-ban is megtartjuk. A lecsófőző fesztivált egybekötjük egy sportnappal, amit augusztus 23-án rendez meg a város a parkvárosi napközis táborban. Az idősek világnapját szeptember utolsó hetében tartjuk, és színvonalas programmal készülünk rá. Ahogy megszokhattuk, karácsony előtt egy-két héttel kerül majd sor az idősek karácsonyára – tette hozzá a tanács elnöke.

Nem maradhat el az országos szenior sakkverseny helyi fordulója sem; ezt valószínűleg  júniusban rendezik majd.

Szeretnék ápolni a lévai nyugdíjasokkal kialakított kapcsolatot is – várhatóan hamarosan lesznek közös programok, találkozások, és tovább fejlődik az érdi és a felvidéki város idősklubjai között kialakult kötelék.

Tavasszal elindult a Szenior Akadémia újabb szemesztere, és két előadást már meg is tartottak. A következőre május 2-án kerül majd sor (Svindlerek hálójában címmel), az utolsót pedig 16-án tartják, témája a cukorbetegség lesz (bővebben a programról itt olvashat).

 

Címkék