Taroltak a kőrösisek Szászrégenben

Számtalan első, második és harmadik helyezéssel lettek gazdagabbak a Kőrösi iskola diákjai, akik Szászrégenbe látogattak a Geller Dávid Nemzetközi  Matematikaversenyre, ahol holland, moldáv és görög gyerekekkel versenyeztek egy kategóriában.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános  Iskola felsős diákjai évről évre részt vesznek egy különleges, nemzetközi matematikaversenyen, amit testvériskolájuk, a szászrégeni Alexandru Ceusianu Gimnázium szervez felső tagozatos diákoknak. Mint Maitz Ferenc iskolaigazgatótól megtudtuk, versenyt minden évben egyeztetés és előkészítő munka előzi meg, hiszen a tananyag minden országban más és más.

A Kőrösi iskolát idén 34 diák és négy tanár képviselte. Az érdi gyerekek a hollandokkal, a moldávokkal és a görögökkel versenyeztek egy kategóriában; ötödik, hatodik és hetedik évfolyamban is elvitték az első helyezéseket.

– Most voltam ötödjére Erdélyben, a matekversenyen viszont csak először. Ismerősökkel, szüleimmel nyaraltunk Erdélyben, gondoltam, a barátaimmal is nagyon jó lesz. Sok olyan helyet megnéztünk, ahol a szüleimmel nem jártunk – mondta tudósítónknak az ötödikes Gangel Nándor, aki első helyezést ért el a szászrégeni versenyen.

A matematikaverseny külföldi támogatóinak jóvoltából mód nyílt kirándulásokra, városlátogatásokra is: a gernyeszegi kastély, Marosvásárhely látványosságai, a marosvécsi kastély, Vass Albert síremléke, a gyergyószentmiklósi örmény erődtemplom, a Gyilkos-tó és a Békás-szoros szerepelt a kétnapos programban.

A testvériskolai kapcsolat ősszel folytatódik: szeptemberben Érdre jönnek a szászrégeni gyerekek, akiket különféle érdi és főváros programokkal várnak majd a kőrösisek.

(Képünkön az ötödikesek csoportja, felkészítő tanárukkal, Hermann Erzsébettel)

Eredmények:

Ötödik évfolyam:

  1. Gangel Nándor 5.d
  2. Medveczki Máté 5.d
  3. Kiss Marcell 5.d

Hatodik évfolyam:

  1.  Tóth Johanna 6.c
  2. Eisenhoffer Kinga 6.b

Hetedik évfolyam:

  1. Rákóczi Erik 7.d
  2. Hajder Alexandra 7.b

Nyolcadik évfolyam:

  1. Wittmann Réka 8.e
Címkék