Dénes Mercédesz Eb-ötödik

Kikapott a vigaszágon a bronzmérkőzésig eljutó Dénes Mercédesz az 53 kilogrammos súlycsoportjában, így ötödik helyen végzett a kaszpijszki Európa-bajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Ígéretesen kezdődött az Érdi Spartacus SC válogatott birkózójának szereplése az oroszországi kontinensviadalon, hiszen előbb spanyol ellenfelét 8 – 0-s vezetésénél betusolta, majd a negyeddöntőben ugyan kikapott a házigazdák versenyzőjétől, de a vigaszágon román ellenfelét küzdős, szoros meccsen 6 – 5-re verte, így a bronzmérkőzésig jutott.

A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a lengyel Katarzyna Krawczyk ellen lépett szőnyegre, ám a mérkőzés első három percében egyik fél sem tudott akciózni, majd Dénest megintették, így ellenfele egypontos előnybe került. A szünet után az akciókényszerben lévő érdi birkózó kísérletét megkontrázta a lengyel és ellépett három ponttal.

A hajrában még Dénes hajtott az egyenlítésért vagy a fordításért, de tizenkilenc másodperccel a vége előtt egy derékfogása után földre vitte a lengyel, aki így tusgyőzelmet aratott, Dénes pedig az előkelő ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Címkék