Ima Bogner Mária Margitért

Az 1933. május 13-án, huszonhét esztendős korában elhunyt Bogner Mária Margit olyan életet élt, amelyben jó példát tudott mutatni a mai kor emberének is – hangsúlyozta Spányi Antal megyéspüspök, aki tegnap délután szentmisét mutatott be a vizitációs nővér halálának évfordulója alkalmából és boldoggá avatásáért az Érd-óvárosi Szent Mihály-templomban. Bogner Mária Margit teste itt, a templomkertben nyugszik; halála 85. évfordulóján messze földről is érkeztek zarándokok, hogy együtt imádkozzanak.

Hasonló tartalmaink:

Bogner Mária Margit rövid élete alatt sokféle betegséget hordozott, sokféle nehézséggel kellett megküzdenie, ugyanakkor az isteni hívó szót mélyen a lelkében érezte – mondta a szentmisét megelőzően Spányi Antal, felidézve a vizitációs nővér életútját.
– Apáca akart lenni, de a betegségei miatt egyetlen szerzetesrend sem tudta befogadni. Hosszú, küzdelmes keresés után találta meg azt a vizitációs rendet, amelyhez végül beléphetett. Miután letette fogadalmát, nemsokára meghalt. Életére mégsem úgy tekintünk, mint egy kudarcra, egy befejezetlen életre, mivel Bogner Mária Margit mindig Isten kezében volt, az ő jelenlétében élt. Minden küzdelmével együtt boldog ember volt, ezért fontos számunkra az ő példája. Bár az egyházi boldoggá avatási eljárás még nem fejeződött be, olyan életet tisztelünk Bogner Mária Margitban, aki hitünk szerint az égben van – hangsúlyozta Spányi Antal megyéspüspök.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bogner Mária Margit sírjánál az 1933-ban bekövetkezett halála óta róják le tiszteletüket a hívek, és az elmúlt évtizedekben ünnepélyesen, szentimise keretében is megemlékeznek a vizitációs nővérről ezen az évfordulón. Idén is megtelt nemcsak a templom, hanem a kertje is a szentmisén résztvevőkkel; jelen volt Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester is. Többen távolról, buszokkal zarándokoltak el a nővér sírjához, hogy együtt imádkozzanak Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért. Mint ismeretes, ennek első szakasza pozitívan zárult, Bogner Mária Margit már elnyerte a tiszteletreméltó jelzőt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– A boldoggá avatás részletesen szabályozott, hosszú folyamat, aminek megvannak a maga stációi. Ismereteink szerint ezek a feltételek mind teljesültek. A boldoggá avatás általában valamilyen különleges aktualitáshoz kapcsolódik – most ennek kiválasztására, illetve a kihirdetésre várunk – mondta kérdésünkre Hajdu Ferenc plébános.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék