Még mindig sok gyorshajtásból lesz baleset

Hétfőn reggel 6 órától kedden 6 óráig sebesség-ellenőrzést hajt végre a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a sebesség túllépés megelőzése céljából.

Hasonló tartalmaink:

A lehetséges helyszínekre 79 állampolgári javaslat érkezett a megyén belül, javarészt olyan útszakaszokra, ahol sebességkorlátozás van, vagy ahol a nyugalmat szeretnék biztosítani maguknak az állampolgárok, mondta el kérdésünkre dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Megvizsgálták a javaslatokat, és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményei alapján a megyei rendőr-főkapitányságok jelölték ki a végleges 96 helyszínt.

Ahogy azt az osztályvezető elmondta, bár immár negyedik éve szervezik meg a Speedmarathont, és egyre csökken a sebességtúllépések száma, még mindig ez a fő oka a legtöbb közlekedési balesetnek.

Aki ma túllépte a sebességet, az – akárcsak máskor – szabálysértés esetén a helyszínen,  közigazgatási bírság esetén pedig Vásárosnaményból kapja majd kézhez postán a csekket.

Címkék