Egy pontra a bronz!

Az Érdi VSE 2–0-ra legyőzte a VLS Veszprémet az NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában, így az Andráshida III. kerületi TVE elleni, idegenbeli egygólos sikerével Limperger Zsolt együttese egy pontra került a biztos bronzéremtől.

Hasonló tartalmaink:

Aktívan kezdett a kiesés elől menekülő VLS Veszprém, a csapatkapitányt, Kertész Ferencet, illetve Kónya Benjámint nélkülöző Érdi VSE vendégeként. Igaz, volt is miért iparkodnia a vendégeknek, hiszen a listavezető Kaposvár elleni győzelemmel lendületbe került Vágó Attila csapata.

Hiába volt mezőnyfölényben, helyzetbe nem tudott kerülni a VLS. Aztán az érdiek is veszélyeztettek, Melczer Vilmos előbb föléfejelt, majd húszméteres lövése nem sokkal kerülte el a kaput. Aztán a folytatásban Kelemen Patrik előtt adódott több lehetőség. A 35. percben pedig remek cselei után a vendégek csapatkapitánya, Gunther Zsolt buktatta az érdi támadót. A jogos tizenegyest Melczer Vilmos higgadtan értékesítette, megszerezve a vezetést a házigazdának (1–0).

A szünetig több ígéretes támadást vezettek Limperger Zsolt fiai. Sőt, a félidő előtti percben sikerült is megduplázni az előnyt, miután egy érdi kontránál Kárász Krisztián adott be jobbról, azt még ugyan megállították a vendégek, de az álló labdát Koós Gábor vágta hat méterről kapura. A Kis Tamásról kipattanó labda Kelemen Patrikhoz került, aki a kapufa segítségével duplázta meg az érdiek előnyét (2–0).

A térfélcserét követően nyíltabb lett a meccs, a VLS is próbálkozott ugyan, a tizenhatosig el is jutott, de egy veszélyes szabadrúgást leszámítva Borek Norbertnek nem volt dolga. A túloldalon Németh Gábor révén több veszélyes lehetőség is adódott az érdiek előtt, majd Pál Szabolcs ziccerét óriási bravúrral védte a vendégek kapusa. A második játékrészben már az érdiek akarata érvényesült inkább, s ugyan előnyüket nem tudták növelni, így is sima, kétgólos győzelmet arattak.

Limperger Zsolt alakulata egy pontra került a bronzéremtől, hiszen a negyedik és ötödik helyezett egymás elleni rangadóján a TARR Andráshida SC egygólos győzelmet aratott a III. kerületi TVE vendégeként.

„A Veszprém múlt héten megverte az első helyezett Kaposvárt. Az nem volt véletlen. Egy kultúrált focit próbál játszani. Helyzetük nem nagyon volt, nekünk viszont már az elsőben is voltak, a másodikban meg főleg. Lehetett volna nagyobb is a különbség, de a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot és közel vagyunk a harmadik helyhez” – értékelt Limperger Zsolt, hozzátéve, hogy nehéz olyan csapat ellen játszani, amelynek nincsen veszítenivalója. „A lélektani előny náluk volt a múlt heti győzelmükkel és itt is próbáltak meglepetést okozni. Ez látszott az első húsz percben, utána átvettük az irányítást, így megérdemelten nyertünk” – fűzte hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

„Jobban kezdtünk a hazai csapatnál, viszont mi olyan helyzetben vagyunk, hogy ha az ellenfél megszerzi az első gólt, akkor egyszerűen nehéz ezt túlélni a játékosoknak. Amíg mi lőjük az első gólt, vagy null null a meccs, addig megyünk előre, küzdünk, hajtunk, addig kiegyenlített is volt a játék. A tizenegyesnél viszont a legidősebb játékosunk hibázott. Amikor a legrutinosabb játékos ilyen hibát elkövetett és az Érd berúgja a tizenegyest éreztem, hogy az a hit és küzdőszellem eltűnt. Mindent elkövettünk azért, hogy a hazai csapatot helyzetbe hozzuk” – értékelt Vágó Attila, a VLS Veszprém vezetőedzője. „Teljesen megérdemelt a hazai győzelem. Mindent megpróbálunk, hogy a következő két fordulóban hat pontot szerezzünk. De még ekkor sem biztos a bennmaradásunk…” – jegyezte meg Vágó Attila.

„Az első negyed óra kicsit alvós volt, lassabban járattuk a labdát, nehezen jutottunk át az ellenfél térfelére. Aztán sikerült átkerülni ezen a holtponton és átvettük az irányítást az első félidőben.  A második játékrész kettő nullról már könnyen ment” – értékelt Borek Norbert, az Érdi VSE kapusa. „A védelemmel maximálisan elégedett vagyok, mind a belső, mind a szélső védők nagyszerűen teljesítettek. Végig koncentrálni kellett, de ezt jó kommunikációval ezt meg tudtuk oldani.”

Az Érdi VSE az NB III utolsó előtti fordulójában ismét hazai pályán játszik, amikor május, 17.30-kor a Puskás Akadémia FC második csapatát fogadja az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 28. forduló
Érdi VSE–VLS Veszprém 2–0 (2–0)
Érd. V: Mencsik (Benkő, Kövér)
Érdi VSE: Borek – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. (Kalmár, 77.) – Koós (Hegedüs N., 61.), Pallagi, Melczer – Kelemen P. (Tárkányi, 86.), Pál Sz., Pintér N.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

VLS Veszprém: Kis T. – Szabó Tibor, Erőss (Gulyás G., 48.), Dobsa, Gunther – Vass Sz., Köböl – Prágai, Bognár B. (Szabó Bence, 63.), Lupták (Irmes, 58.) – Balázs R.
Vezetőedző: Vágó Attila

Gól: Melczer (37. – tizenegyesből), Kelemen P. (45.)

fotó: Balogh István

Címkék