Év Családja Díjat vehetett át a Gurubi házaspár

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése Gurubi Istvánnak és feleségének, Gurubiné Csubik Rozáliának  és családjuknak adományozta idén az Év Családja Díjat. A nyugdíjas pedagógus házaspárt sokan ismerik Érden; 43 éve házasodtak össze, négy gyermeket neveltek fel, hét unokájuk van, tevékeny, segítő és összetartó életet élnek.

Hasonló tartalmaink:

Az Év Családja Díj annak az Érden élő családnak adományozható, amelynek tagjai mindennapi életükkel, munkálkodásukkal, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, közéleti szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé. A közgyűlés úgy döntött, idén a Gurubi családnak adományozza ezt a kitüntetést. A díjat a csütörtöki közgyűlésen vette át Gurubi István és felesége.

Gurubi István és Gurubiné Csubik Rozália nyugdíjas pedagógus házaspár. Az Érdi Kós Károly Szakképző Iskolában tanítottak mindketten 2009. évi nyugdíjazásukig, Gurubi István magyar-történelem szakos, Gurubiné Csubik Rozália pedig matematika-kémia szakos tanár.

43 éve házasodtak össze, és 4 gyermekük született: Éva, Flórián, István és János. A gyermekeiket példaértékűen, szeretettel, türelemmel, kellő szigorral nevelték, akik  ma már valamennyien diplomás, családos emberek. Eddig hét unokájuk született.

Gurubiné Csubik Rozália több díjnak méltó  birtokosa: Pest Megye Sportjáért érem, Miniszteri Dicséret, Kiváló Pedagógus, Érd Közoktatásáért Díj,  Kós Károly-díj.

Gurubi István kezdetben szakoktatóként, később magyar-történelem szakos tanárként tanított a szakképző iskolában és a Marianum iskolában is. Az iskolai Kós-napok szervezője volt, de rendszeresen szervezett erdélyi túrákat a diákjainak és a tantestületnek. Nyugdíjasként is visszajárnak Erdélybe. A Bíróság munkáját éveken át népi ülnökként segítette.

Mindennapi életük, szorgalmuk, gyermekeik felnevelése, taníttatása,   és az idős szülőkről való gondoskodás  példaértékű lehet mindenki számára – hangzott el a közgyűlésen.

Gurubi István és felesége T. Mészáros András polgármestertől vették át a kitüntetést, és beírták nevüket a város krónikájába.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gurubi István és felesége, Rozália, két menyükkel és a legkisebb unokáikkal

 

 

 

Címkék