Érmek Németországból és Nyársapátról!

Az Érdi Spartacus SC szumósai öt éremmel zárták a németországi Brandenburgban rendezett nagydíjat, míg a diák és serdülő kötöttfogású csapatok a nyársapáti csapatbajnokságon remekeltek.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Spartacus négy szumósa öt kategóriában volt érdekelt a brandenburgi nagydíjon, amelyet a világjátékokra való kvalifikáció jegyében rendeztek lengyel, grúz, azeri és ukrán versenyzőkkel a házigazdák és a magyarok mellett. Az érdiektől Sipos Boglárka az 55 és a 60 kilogrammosok között is megmérette magát, s mindkét súlycsoportban ezüstérmet szerzett!

Buzás Patrik a 70, Molnár Tamás a 115 kilogrammosok mezőnyében nem talált legyőzőre, így a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Délceg József 85 kilóban lett ezüstérmes.

A hétvégén hat helyszínen rendeztek a diák és serdülő kötöttfogásúak területi csapatbajnokságát, melynek célja az országos döntőbe jutást. A Közép-magyarországi régió küzdelmeit Nyársapáton rendezték, ahol az érdiek tizenöt fős diák- és hétfős serdülő csapattal indultak. A diákoknál az érdiek a ceglédiekkel döntőztek, amelytől egy rendkívül kiélezett küzdelemben a ceglédiek 26–25-re nyertek, így a Spartacus ezüstérmes lett, viszont továbbjutott a júniusi országos döntőbe.

A serdülőknél Sipos Milán törött kézzel, Németh Dániel iskolai baleset miatti sérüléssel vállalta a küzdelmeket, ahol a súlyhiányok ellenére is eredményesen birkóztak az érdiek, akiket szintén csak a ceglédiek tudtak megállítani, ám az érdiek így is bejutottak az országos fináléba.

A csapatversenyek mellett a gyermek korosztálynak tartottak egyéni viadalt, ahol hat érdi indult, s mindannyian a dobogó valamely fokára állhattak. A 20 kilósoknál Gazsi Nóra második, M. Kovács Bende harmadik lett. a 23 kilósok mezőnyében a fiúknál Jakab Roland arany-, Virlics Anna ezüstérmet szerzett. A 26 kilósoknál Berta Lara, a 36 kilósoknál Szenicza Emma állhatott a dobogó harmadik fokára.

Diák csapat tagjai:
Szenicza Nimród, Narancsik Bence, Szalai Richárd, M. Kovács Keve, Jakab Dániel, Gazsi Máté, Kaszás Elza, Bákai Ferenc, Kaszás Lilla, Finta Patrik, Hegedűs nagy Bence, Gyenes Bence, Virlics Marcell, Németh György

Serdülő csapat tagjai:
Feik Lázár, Nedvig Máté, Madarassy Zoltán, Kovács Dávid, Balogh András, Sipos Alex, Nagy Gergely

Címkék