Bronzérmes az Érdi VSE!

Nem tudta megtörni a Puskás Akadémia FC II hét meccs óta tartó veretlenségi szériáját az Érdi VSE, amely az NB III Nyugati csoportjának 29. fordulójában ugyan háromgólos vereséget szenvedett, de a TARR Andráshida SC kikapott az immár bajnok Kaposvári Rákóczi FC-től, ezáltal az érdiek biztosan bronzérmesként zárják a bajnokságot.

Hasonló tartalmaink:

Ahogy Limperger Zsolt megjósolta: igazi nyílt sisakos küzdelemmel kezdődött az Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II mérkőzés. A találkozó elején egy védelmi hibát kihasználta a vendégek, s Prosser Dániel révén megszerezték a vezetést. Ezt követően az érdiek helyzetek sorát dolgozták ki, előbb Németh Gábor Vince beadása után Kónya Benjámin lövését védte bravúrral Tóth Balázs, majd Pál Szabolcs fejelt nem sokkal a kapu mellé. Aztán ugyan egy veszélyes Prosser-szabadrúgást leszámítva az érdiek akarata érvényesült, Kónya Benjámin tekerése viszont csak a kapufán csattant. Így egygólos vendég előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrészre Koós Gábor váltotta Hegedűs Norbertet, a középpályás pedig néhány perc alatt ziccerbe is került, de öt méterről csak Tóth Balázst találta el. Nem sokkal később egy újabb baloldali támadást követően Kelemen Patrik éles szögből, fordulásból leadott lövését Tóth Balázs a léc alól tornázta ki. Az érdiek saját kapuja elé szögezték a vendégeket. Ebből viszont előbb a 76. percben, majd immár Melczer Vilmos sérülése miatt emberelőnyben egy-egy kontrából ismét Prosser volt eredményes, így a Puskás Akadémia FC II 3–0-ra nyert, ám mivel a TARR Andráshida SC 2–0-ra kikapott a Kaposvári Rákóczi FC-től, így az érdiek biztosan a tabella harmadik, bronzérmet érő helyén végeznek a bajnokságban!

„Sokkal több volt ebben a meccsben. Oda-visszameccset játszottunk, amit én nem nagyon szeretek, főleg olyan képességű játékosok ellen, mint amilyenek a Puskásban vannak. Veszélyes vállalkozás volt a miénk. Azon múlt, hogy ők berúgták a helyzeteiket, mi pedig nem. De mindent megtettünk, sokat melóztunk, küzdöttünk. Gratulálok a csapatnak a bronzéremhez!” – értékelt Limperger Zsolt. „Nem úgy használtuk ki a helyzeteinket, mint az ellenfelünk, de nálunk nem is játszik ötszázezer eurós játékos, náluk pedig volt pár ilyen, akik meg is mutatták, milyen képességűek” – fűzte hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

„Büszke vagyok a srácokra, sokat dolgoztunk és bíztunk benne, hogy feljebb is tudunk lépni” – kezdte a PAFC II mestere, Bojan Lazics. „Kár, hogy szezon vége van, mert lendületben vagyunk. Sok helyzetet dolgozunk ki minden mérkőzésen, de nem rúgunk sok gólt. Mondtam a srácoknak, hogy nem szeretnék kikapni, mert játékosként sem volt olyan csapat, amelytől kétszer egymás után kaptam ki, ezzel próbáltam őket is motiválni. Még egy olyan csapattól sem akartunk kikapni, mint az Érd, amely egy erős, jó csapat, amelynek és edzőjének sok sikert kívánok” – jegyezte meg Bojan Lazics.

„Sajnos ez egy csúfos vereség volt. Sajnálom, hogy így köszönünk el a szurkolóktól. Elnézésüket kérem az egész csapat nevében. Ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, utána több ziccerünk is volt, amik nem mentek be, a végén Melczer Vilmos sérülése miatt emberhátrányban voltunk, akkor el is fáradtunk, kicsit hitehagyottak voltunk. Sajnálom, hogy így alakult” – nyilatkozta Németh Gábor Vince.

Az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 2017/2018-as kiírását június 3-án, 17.30-kor zárja, amikor a Videoton FC II vendégeként lép pályára Székesfehérváron.

NB III, Nyugati csoport, 29. (utolsó előtti) forduló
Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II 0–3 (0–1)
Érd, 200 néző. V: Kubicsek (Vörös, Rózsás)

Érdi VSE: Borek – Kárász, Hegedüs N. (Koós, a szünetben), Csiszár, Németh G. V. – Kónya B. (68.), Pallagi, Melczer – Kelemen P., Pál Sz. (Kalmár D., 63.), Pintér N.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

PAFC II: Tóth Balázs – Osváth, Radó D., Vanczák, Deutsch L. – Tóth K., Kovács Tamás – Komódi (Oroszi, 81.), Prosser, Szabó Máté (Erdei, 75.) – Szécsi (de Oliveira, 88.)
Vezetőedző: Bojan Lazics

Gól: Prosser (5., 76., 87.)

(fotó: Balogh István)

Címkék