Biztossá válhat az Eb-szereplés

Kiütéses, 37–15-ös győzelmet aratott a Kim Rasmussen vezette magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságra való selejtező 7. csoportjának ötödik körében, Koszovó vendégeként.

Hasonló tartalmaink:

Janurik Kingával, Kisfaludy Anettel, Tóth Gabriellával és Szabó Laurával a soraiban, azaz négy érdivel vágott neki a Koszovó elleni Eb-selejtezőnek a magyar női kézilabda-válogatott, amely esélyt sem hagyott a hazaiaknak, hiszen a 21. percben Koszovó még csak egy lőtt gólnál járt, míg a mieink már tizenkétszer voltak eredményesek. A szünetben pedig már 16–3-ra vezettek a Hornyák Dóra vezette magyarok. A fordulás után sem változott a játék képe. Ugyan a második félidőben négyszer annyi gólt lőttek a hazaiak, mint az elsőben, a magyarok győzelme nem forgott veszélyben, s 37–15-re nyertek. Ezzel egy karnyújtásnyira kerültek decemberi, franciaországi Európa-bajnokságtól, hiszen ha a csoport másik, csütörtöki mérkőzésén a papírformának megfelelően Hollandia nem kap ki Fehéroroszországtól, akkor a magyarok biztos résztvevők a kontinensviadalon. Ha ez nem jön össze, akkor az Eb-részvételt június 2-án, Kecskeméten a fehéroroszok ellen biztosíthatják a magyarok.
Az érdiektől Kisfaludy Anett kétszer, Tóth Gabriella egyszer volt eredményes.

A 3. csoportban az ÉRD-től a dán Randershez távozó Jamina Roberts svéd válogatottja Macedóniában győzött 12 góllal. A mérkőzés legeredményesebbje pedig Roberts volt hét találattal. Ugyanebben a csoportban Krpezs-Slezák Katarina csapatkapitányként vezette nagyarányú győzelemre Szerbiát a Feröer-szigeteken. Az érdi jobbszélső Szladana Pop-Laziccsal holtversenyben hat-hat góllal lett a meccs legeredményesebb játékosa.

Női kézilabda Európa-bajnoki selejtező, 5. (utolsó előtti) forduló

3. csoport
Macedónia–Svédország 20–32 (7–16)
Jamina Roberts 7 gólt szerzett

Feröer-szigetek–Szerbia 17–33 (11–17)
Krpezs-Slezák Katarina 6 gólt szerzett

7. csoport
Koszovó–Magyarország 15–37 (3–16)
Legjobb dobók: Gjikokaj 5, Aliu, Krasniqi 3-3, ill. Hornyák D., Schatzl Nadine 7-7, Faluvégi, Szekerczés 4-4
Kisfaludy Anett 2, Tóth Gabriella 1 gólt szerzett

Címkék