Nyugdíjasként is aktívan

Fundokalia-völgyi kirándulással és közös főzőcskézéssel zárta a tavaszi évadot a Barátkozzunk Nyugdíjas Klub, amelynek tagjai ezen a héten Gyulán pihennek. Nyáron még egy lillafüredi kirándulás, no meg a lecsófőző fesztivál vár az aktív idősekre.

Május végén a Fundoklia-völgyben kirándultak a Barátkozzunk Nyugdíjas Klub tagjai. Mint Balla Julianna klubvezető az ÉrdMostnak elmondta, a kirándulás nagyon jól sikerült, a hatvan klubtagból mintegy húszan csatlakoztak a csoporthoz, amelyet dr. Kubassek János, a Földrajzi Múzeum vezetője kalauzolt végig a völgyön, szót ejtve a völgy történetéről, élővilágáról, természeti értékeiről.

20180530_091953

– Sok olyan nyugdíjas van, akik bár régóta élnek Érden, még sosem voltak a völgyben. Ezért szerveztük ezt a kirándulást. Nagy öröm volt látni, hogy a Fundoklia tiszta, sehol nincs szemét, köszönhetően a korábban kihelyezett útzáró köveknek. A kihelyezett tájékoztató táblák nagyon jó állapotban vannak, a növényzet pedig csodálatos – tette hozzá Fülöp Sándorné, a környezetvédelmi bizottság elnöke, aki, mint klubtag, szintén részt vett a kiránduláson.

Mint Balla Julianna elmondta, a kirándulásokon kívül több tartalmas programot is szerveznek; beszélgetnek, kertészkednek, együtt járnak a Senior örömtáncra, illetve a Szenior Akadémia előadásaira is.  Nagyon jó idényt zártak: a húszfős tagság két év alatt megháromszorozódott, folyamatosan jönnek az új tagok, akik örömmel kapcsolódnak be a programokba.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A tavaszt közös ebéddel, és egy jó pincepörkölttel búcsúztatták a klubtagok, akik június első hetében Gyulára látogattak – a hatnapos nyaralásból pénteken térnek majd haza. Júniusban még egy kirándulás vár a nyugdíjasklub tagjaira: Diósgyőrre, Lillafüredre, valamint Bükkszentkeresztre, Gyuri bácsihoz, a füvesemberhez.

– Ezt követően, júliusban, a családé és az unokáké lesz a főszerep, augusztusban viszont mi is megmérettetjük magunkat a lecsófőző fesztiválon, szeptembertől pedig ismét kéthetente találkozunk a Szepes Gyula Művelődési Központban – zárta szavait Balla Julianna.

 

 

 

Címkék