Házakat öntött el, fákat döntött ki a keddi vihar

Pincéket, melléképületeket és udvarokat árasztott el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővíz kedden délután Pest megyében. Elsősorban Érden, Diósdon kellett a tűzoltóegységeknek beavatkozni a vihart követően. Közel húsz esetben végeztek vízszívatást, illetve favágást az érdi, törökbálinti, fővárosi hivatásos, valamint a biatorbágyi és a sóskúti önkéntes tűzoltók.

Hasonló tartalmaink:

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője az ÉrdMostnak elmondta: a húsz esetből, amelyben intézkedniük kellett, tizennégy Érden történt.

– A húsznál jóval több jelzést kaptunk, de mire a tűzoltók kiértek, vagy magától elszivárgott a víz, vagy olyan alacsonyan állt, hogy a tűzoltók felszerelésével nem lehetett eltávolítani. Ez volt a helyzet az egyik óvodával is, amelynek udvarát elöntötte a csapadékvíz, de mire a tűzoltók kiszálltak, a víz már elszivárgott, nem kellett beavatkozniuk. Az elöntött ingatlanok mellett sok helyen jelentett problémát az is, hogy a felázott talajban kidőltek a fák: több méteres fenyők, illetve vastag ágak szakadtak le, megnehezítve a közlekedést, sőt, az is előfordult, hogy a fák a háztetőre borultak – tette hozzá Csámpai Attila.

A szóvivő tájékoztatott arról is, hogy a vihar ideje alatt Diósdon, a Tétényi utcában egy hetven négyzetméteres autószerelő műhely tetőzetébe villám csapott. A villámcsapás következtében a tetőszerkezet kigyulladt, személyi sérülés nem történt. A fővárosi és az érdi hivatásos tűzoltók a héjazat megbontását követően három vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át az épületet.

Tegnap esti tudósításunk a felhőszakadásról  itt olvasható.

Az előrejelzések szerint ma is hatalmas eső lehet.

Fotók: PMKI Törökbálint Őrs

Címkék