Hogyan védjük adatainkat?

Adatvédelemről és -kezelésről, információtechnológiai biztonságról tartottak szakmai napot Érden, a Modern Vállalkozások Programja keretében. Az ingyenes rendezvényre mintegy ötven vállalkozó jött el, akik kérdezhettek is a szakemberektől.

Hasonló tartalmaink:

Modern Vállalkozások Programja 2016 elején indult, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének fokozása érdekében.  Az uniós támogatású, több szervezet – többek közt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – közreműködésével megvalósuló program célja az, hogy a vállalkozásokat új, korszerű informatikai alkalmazások használatára ösztönözze, ezzel növelje hatékonyságukat és produktivitásukat.

A program keretében szakértők tartanak előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket országszerte, különböző információtechnológiai témákban. Június 6-án Érden, a Vigadóban rendeztek ilyen ingyenes szakmai napot, melynek témája a GDPR, illetve az információtechnológiai biztonság volt. Ennek apropóját részben az EU új adatvédelmi rendelete, a General Data Protection Regulation – a már említett GDPR – adta, amely a nemzeti jogszabályokat felülírva egységesíti az uniós tagállamok adatkezelési szabályait.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Olyan információkkal, tudásanyaggal segítjük a vállalkozókat – térítésmentesen –, amelyek elengedhetetlenek üzleti fejlődésükhöz – hangsúlyozta dr. Vincze Gábor, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) főtitkára.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vincze Gábor elmondta: egy felmérés szerint a magyar vállalkozások egyötödét érte már olyan informatikai incidens – legyen az külső támadás vagy belső behatás –, amelyben adatot vesztett.
– Az uniós átlaghoz képest digitális felkészültség tekintetében bizony van lemaradásunk – akár munkavállalóink számára a távoli hozzáférés biztosításában, akár a céges honlapok tekintetében, az online kereskedelemről nem is beszélve. Fel kell zárkóznunk a külföldi versenytársakhoz – a Modern Vállalkozások Programja ehhez nagyon jó indító lehetőség – húzta alá.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A PMKIK nem csupán a Modern Vállalkozások Programja keretében, hanem más témákban is rendszeresen tart szakmai előadásokat, szervez programokat és fórumokat a vállalkozóknak – éves szinten mintegy százötven térítésmentes rendezvényen vehetnek részt az érdeklődő Pest megyei vállalkozások.

 

 

 

 

 

 

Címkék