Búcsú a szezontól, búcsú a lányoktól

Szerdán tartotta évzáró ünnepségét az ÉRD női kézilabda-csapata. Az ÉRD Arénában megtartott eseményen a klub elbúcsúzott a felnőtt csapattól távozó öt játékosától. A szurkolóknak lehetőségük nyílt egy-egy utolsó fotóra, vagy beszélgetésre a távozó kedvencekkel.

Hasonló tartalmaink:

Az utánpótlásban nincsenek létszámproblémák az ÉRD női kézilabda csapatánál. Sőt, az előző évekhez képest sokkal nagyobb tábor foglalt helyet az ÉRD Aréna pályáján kihelyezett székeken, hiszen a felnőtt csapat és az utánpótlásban pallérozódó sportolók, valamint a stáb tagjai mellé csatlakozott két együttes, az amatőr gyermek és felnőtt gárda is.

Az ünnepség elején Tekauer Norbert klubelnök adta át a bronzérmet T. Mészáros András polgármesternek, az egyesület társadalmi elnökének, aki az utolsó bajnokin azért nem kaphatta meg a harmadik helyért járó medált, mert az érmek „túloldalán”, azaz átadóként szerepelt.

Ezt követően Tekauer Norbert egészen az U8-as korosztálytól kezdődően egyesével szólította ki a csapatok játékosait, akik ezúttal is egy ajándék pólót vihettek haza. A csapatok után az ÉRD Aréna dolgozóinak, az önkénteseknek és a Suli Kézilabda Utánpótlás Programban dolgozó edzőknek köszönték meg az egész éves munkát.

Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője beszédében megköszönte a szurkolók egész évet biztatását, illetve a támogatók segítségét, kiemelve, hogy nélkülük nem tudna így működni, ilyen eredményeket elérni a csapat.

A vezetőedző után a kapusedző, Rácz Marianne vette át a szót, aki a montenegrói védekezőspecialista-irányítót, a hazatérő Andjela Bulatovicsot méltatta.

– Nem tudom megállni, hogy ne mondjak pár szót róla. Büszkék lehetünk, hogy Andjela a mi csapatunkat választotta és egy kis időt eltöltött nálunk. Egy hihetetlen, nagyszerű játékos, akinek olyan edzésmunkája és játék iránti szeretete van, ami példaértékű. Sok felnőtt és fiatal játékos tudott tőle tanulni. Nekem személy szerint is nagyon fog hiányozni, hiszen egy fantasztikus játékos és egy nagyszerű ember. Andjela egy olyan ikonja ennek a csapatnak, ami pótolhatatlan – fogalmazott Rácz Marianne, aki hozzátette, amennyiben Bulatovicsnak lehetősége lesz, hogy meglátogassa a csapatot, akkor nagy szeretettel várja őt a stáb.

Nem sokkal később Szabó Edina visszavette a szót, de nem sokáig, mert csak annyit mondott, hogy minden játékosnak sok sikert kíván, majd egy nagy sóhaj után elcsuklott a hangja és nem tudta befejezni beszédét. Tekauer Norbert „tolmácsolásában” aztán Szabó Edina kifejtette, a csapat minden tagja szereti Andjela Bulatovicsot.

Ezt követően Andjela Bulatovics is intézett néhány szót a szurkolókhoz, a csapattársakhoz és a stábtagokhoz.

– Mindenekelőtt rendkívül büszke vagyok arra, hogy itt játszhattam az elmúlt években. Olyan volt nekem az itt töltött idő, mintha otthon lettem volna és köszönet mindenért. Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, amely akkor is megvolt, amikor gyengébben játszottunk, de végig kitartottak mellettünk – mondta a montenegrói klasszis, aki hozzátette, megtiszteltetés volt a csapat tagjaival együtt játszani.

Az esemény végén Tekauer Norbert a napokban 75. szülinapját ünneplő Tóth Eta nénit is köszöntötte, aki egyrészt törzsszurkolója a csapatnak, másrészt rengeteg ideig dolgozott a klubnál.

A köszöntések után a szurkolóknak lehetőségük nyílt egy-egy utolsó fotóra, vagy beszélgetésre a távozó kedvencekkel, így Andjela Bulatovics mellett az FTC-hez szerződő Klivinyi Kingával, valamint az NB I-be feljutó Egerhez igazoló Bernát Dorinával fotózkodni. Az évzáróról hiányzott viszont a pályafutását a dán Randersnél folytató Jamina Roberts, valamint a következő idényt a Siófoknál elkezdő Mireya González.

Az ÉRD július 16-án, hétfőn mutatja be a 2018/2019-es idény csapatát, melybe öt játékos érkezik.

Az ÉRD 2017/2018-as eredményei

U8: Kovács László régió 1. hely

U9: ÉRD 1: Kovács László régió 7. hely; ÉRD 2: Kovács László régió 11. hely

U10: Kisiskolás I. osztály Kovács László régió 17. hely

U11: I. osztály Kovács László régió 2. hely

U13: I. osztály országos 21. hely; II. osztály Kovács László régió 2. hely

Serdülő: I. osztály Nyugat 11. hely; III. osztály Dél 2. hely; Pest megye ifjúsági 18. hely

Ifjúsági: III. osztály Közép 1. hely és Bajnokok Tornája 4. hely; I. osztály Nyugat 10. hely; Pest megye felnőtt 2. hely

Bp. I. Felnőtt: I. osztály 12. hely

Felnőtt: NB I felnőtt 3. hely; Magyar Kupa 2. hely; EHF-Kupa 3. selejtezőkör

Fotó: handballerd.hu/Dénes Balázs

Címkék