Feloldották a korlátozásokat Budapesten

Feloldották a Dunában talált bomba miatt csütörtök délelőtt elrendelt korlátozásokat a fővárosban; a bombát a Dunán szállítják el. A tűzszerészek egy 100 kilós szovjet gyártmányú, romboló légibombát találtak. Gyújtószerkezetét néhány perc alatt kiszerelték, azt és a robbanótestet is sikeresen rögzítették a pontonon.

Hasonló tartalmaink:

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a bombát a Dunán szállítják el.

A tűzszerészek elindultak a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjébe, ahol a robbanótestet és a gyújtószerkezetet átemelik majd egy speciális tűzszerész teherautóra, s azzal a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik későbbi megsemmisítésre – közölte a kommunikációs tiszt.

Hétfő este a rendőrség közölte, hogy korábban a Dunában, a meder alján egy robbanótestet találtak. A tűzszerészi munkálatok miatt átmenetileg a környéken több épületet kiürítettek, több rakparti, valamint forgalmas útszakaszt, továbbá az Erzsébet hidat is lezárták.

(Cikk: MTI, fotó: MTI/Kovács Tamás)

Címkék