Jelentős forgalomkorlátozások Budapesten

A Dunában talált bomba kiemelése miatt várhatóan csütörtök délelőtt 10 órától forgalomkorlátozások, útlezárások lesznek a fővárosban, és az Erzsébet hídra sem lehet ráhajtani. Változik egyes villamosok közlekedése is, korlátozzák, majd lezárják a hajóforgalmat, kiürítik a Rudas Gyógyfürdőt és több lakóházat. 

Hasonló tartalmaink:

Változik egyes villamosok közlekedése a Dunában talált robbanótest kiemelése miatt csütörtök reggel – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A közlés szerint a 19-es villamos nem közlekedik a Clark Ádám tér és a Rudas Gyógyfürdő között. A 41-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Margit híd, budai hídfő között terelve, a BAH-csomópont és a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik.

A rendőrség korábbi közlése szerint a Dunában talált bomba kiemelése miatt várhatóan csütörtök délelőtt 10 órától lesznek forgalomkorlátozások a fővárosban.

A robbanótestet az Erzsébet híd budai hídfője közelében, a meder alján találták. A kiemelés miatt átmenetileg lezárják az Erzsébet hidat, továbbá az I., az V. és a XI. kerületet érintően több rakpartot, útszakaszt, több épületet kiürítenek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a robbanótest biztosítása miatt a hajóforgalmat korlátozzák, előre láthatóan 10 óráig. Hajózási zárlat várhatóan 10 órától lép életbe a Lánchídtól a Nemzetközi V. Hajóállomásig (a Sörház utca vonaláig).

A kiemelés, a hatástalanítás és az elszállítás idejére kiürítik a Döbrentei tér 2., a Várkert rakpart 7-8., 9-11. és 13-17. számú lakóépületet, valamint a Rudas Gyógyfürdőt. Emellett előre láthatóan 10 órától a műveletek befejezéséig lezárják a XI. kerületben a Budai alsó rakpartot a Petőfi híd alatt, a Szabadság híd irányába, valamint a Szent Gellért rakpartot a Szabadság híd budai hídfőjénél az Erzsébet hídig.

Szintén lezárják a Hegyalja utat a Budaörsi úti kereszteződéstől az Erzsébet híd irányába, a Naphegy utca és a Kereszt utca kereszteződését a Krisztina körút irányába, a Krisztina körutat a Dózsa György tértől az Erzsébet híd irányába, a Lánchíd utcát a Clark Ádám tértől, továbbá az I. kerületben a Budai alsó rakpartot a Halász utcától az Erzsébet híd irányába.

Lezárás lesz továbbá az V. kerületben a Pesti alsó rakparton a Havas utcától az Erzsébet híd irányába, az Astoriától a Szabad sajtó úton az Erzsébet híd irányába, az Eötvös téren az Erzsébet híd irányába, az Apáczai Csere János utcán a Március 15. tér irányába és a Március 15. téren a Pesti alsó rakpart irányába.

(MTI, fotó: MTI/Kovács Tamás)

Címkék