A Bohém fiúk halászléje lett a legjobb

Remek hangulatban és mondhatni halászléfőző időben rendezték meg az idei Duna-parti hallé party-t az érdi horgászok. A legnagyobb érdi egyesület tizenötödik alkalommal rendezte meg az eseményt, amelyen több százan vettek részt. A halászléfőző versenyre tizennégy csapat nevezett, a zsűrinek rendkívül nehéz dolga volt eldönteni, kié volt a legjobb.

Hasonló tartalmaink:

dav

Már reggel elkezdődött a sürgés-forgás a Molnár utca végén, a volt téglagyárnál található Duna-parti szakaszon, ahol az Érdi Horgász Egyesület idén is megszervezte családi nappal egybekötött halászléfőző versenyét. Az eseményre T. Mészáros András polgármester anyagi segítségével 110 kilogramm tiszai halat vásároltak, aminek egy részét a csapatok között osztották szét, a megmaradt mennyiséget pedig a saját halászlevük főzésére használták fel, ez volt az, amiből bárki kaphatott kóstolót, el is fogyott az utolsó cseppig a több mint 100 adag finomság.

A versenyre benevezett az Ága Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete is, akiktől megtudtuk, hogy a jó halászlé titka a passzírozáson kívül a több féle hal, az övékében több féle keszeg volt. Valamit biztosan jól tudtak, hiszen az elkészült ételük az előkelő második helyezést érte el. 36772327_2095098177190132_5101232953535496192_o

A több féle halra egyébként többen is felesküdtek, volt, aki pisztránggal is dúsította levesét, egy dologban mindannyian egyeztek, hogy előbb passzíroznak, s majd csak utána főzik bele a halszeleteket. Azt is megfigyelhettük, hogy többen paprikás alaplevet készítettek, de számosan akadtak, akik csak passzírozás után tették bele a fűszereket a levesbe.

A zsűrinek mint azt Pluhár István főszervezőtől megtudtuk, nagyon nehéz dolga volt. Az Antunovits Antallal bíráló csapat több szempontot értékelt. Megfigyelték az illatot, az összhatást, de még a tálalást is. A végeredményt csupán egy-egy pont döntötte el, a legjobb halászlé 64 pontot, míg a “leggyengébb” 49 pontot kapott. dav

A legfinomabb Bíró Attila csapatáé lett, a második az Ága Boga halászléje lett, a harmadik helyen pedig Varga Lúcia csapata végzett, akik lángossal is készültek vendégeiknek.

A Duna-parti hallé party idén is remek hangulatban zajlott, ebéd után sokan táncra perdültek, hiszen a hangulatról az érdi Tranzit zenekar gondoskodott.

(kiemelt fotó: Antunovits Antal)

 

 

Címkék