Átadták az új parkvárosi KMB irodát

Pénteken reggel ünnepélyes keretek között átadták az új körzeti megbízotti irodát a parkvárosi Interspar áruházban. A településrészen korábban is volt KMB-s helyiség a régi posta mellett, azonban azt az épületegységet a Modern Városok Program részeként tervezett Teleki Sámuel Általános Iskola fejlesztésének következtében el fogják bontani.

Hasonló tartalmaink:

A közbiztonság komoly szerepet kapott ezen a héten Érden, hiszen szerdán átadták az új rendőrkapitányság épületét, pénteken a reggeli órákban pedig átvágták a parkvárosi körzeti megbízotti iroda nemzetiszínű szalagját az Intersparban. Az ünnepségen elsőként T. Mészáros András polgármester mondott köszöntőt. Kiemelte: a bűnügyi statisztikák szerint 2006-ban Érd a legveszélyesebb nagyvárosok között volt, mára pedig az egyik legkevésbé veszélyes és fertőzött város az összes megyei jogú város és a főváros vizsgálatában. Nagyon alacsony szám jellemzi most már városunkat, ami kimagasló eredmény a tíz évvel ezelőttihez képest. Elmondható, hogy a város közbiztonsága olyan mértékben feljavult, ami egyetlen más város esetében sem látható._MG_0103

- A parkvárosi az ötödik a sorban, ami az Érden található KMB irodák számát jelenti. Meggyőződésem, hogy ezek az irodák is segítenek abban, hogy az érdi rendőrök a korábbinál sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. Számunkra továbbra is a közbiztonság az első, ezért a rendőrség munkáját köszönjük, s megígérjük, hogy ahogy eddig, úgy a jövőben is a lehető legjobb együttműködésre törekszünk – húzta alá a polgármester.

_MG_0111Dr. Mihály István dandártábornok, Pest megyei rendőrfőkapitány üdvözölte, hogy a megyében már a 68. körzeti megbízotti irodát adják át. A főkapitány szerint ma már nem lengi körbe misztikum a rendőrség munkáját, mára átlátható és együttműködő szervezetté vált a magyar rendőrség.  Kiemelte, hogy az elmúlt évtizedekben sokat változott a lakosság rendőrségről alkotott véleménye, a hatóság a korábbinál sokkal erősebb közbizalmat élvez. - Az újabb KMB iroda megnyitásával ismét egy lépéssel közelebb kerülünk a jogkövető állampolgárokhoz, akik érdekében tevékenykedünk. Szeretném megköszönni az együttműködést az önkormányzatnak, a Sparnak, hogy a helyiséget biztosítja, valamint az Érdi Polgárőr Egyesületnek, hogy segítik a munkánk  – mondta.

A parkvárosi KMB-s körzetben közel tizezegyezren élnek. A tapasztalatok szerint inkább a szabálysértések adnak munkát a hatóságiaknak: rongálás, csendháborítás. Utóbbi miatt főként a nyári hónapokban érkezik több bejelentés.

 

 

 

Címkék