Sző, fon, furulyál

A szövés idén éppenséggel elmaradt, de volt minden más abban a kézműves-furulya, vagy ahogy a tábor vezetője, Nagyné Kettler Erzsébet mondja, “dupla” táborban, ami a héten volt az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A tizenhét táborozó pénteken koncertet adott a megtanult művekből a szüleiknek, és volt kiállítás is az elkészült képzőművészeti alkotásokból.

Hasonló tartalmaink:

Baccilieri Laura, aki önmaga bár nem emlékszik, de Erzsi néni szerint hetedszerre volt a táborban,  2. osztályos kora óta furulyázik, és jövőre kezdi a gimnáziumot. A furulyázás mellett zongorázik is, azt mondja, szereti a zenét, a hangulatot, a társaságot. Pénteken többek közt Green Daytől a Trónok harca egyik betétdalát adta elő.  Ha ismeri az együttest, és csodálkozik a dalválasztáson, hát ne tegye. A furulya és a popzene nem zárja ki egymást. Sőt.  Igazság szerint nagyon jól megférnek egymással, és ezt már Nagyné Kettler Erzsébet is megerősíti.

A héten tartották meg 7. alkalommal a tábort, amire idén tizenhét gyerek jött el, akik között az öt évestől a tizenhét évesig mindenféle korú gyerek képviselte magát. A kézműves és furulya foglalkozások vegyesen és párhuzamosan zajlottak. Idén, azért, hogy egy hét alatt elkészüljenek mindennel, nem volt szövés, volt viszont gyertyaöntés, fafaragás, papírmasé-készítés, számtalan fonás, melyeket természetesen mind haza is vihettek a gyerkőcök a kiállítás után.

A pénteki koncert után pedig régi családtagként búcsúztak Erzsi nénitől, akinek, nagy mosollyal az arcán, mindenkihez van egy jó szava, dicsérete, biztatása. A tábor különben annyira népszerű, hogy hirdetni sem kell, automatikusan jönnek, és jelentkeznek rá a gyerekek. Sokan már a gimiből térnek vissza erre az egy hétre. De ha (meg)ismeri Erzsi nénit, valamint azt az alázatot, amivel igyekszik minden tudását átadni a gyerekeknek, és azt a hangulatot, amit teremteni tud a számukra, ezen sem fog csodálkozni.

Címkék