Vereség a bajnoktól

Az NB III Keleti csoportját megnyerő, így a másodosztályba feljutó Monor SE vendégeként játszotta harmadik felkészülési mérkőzését az Érdi VSE.

Hasonló tartalmaink:

Limperger Zsolt sérülések miatt Ország Péterre, Kónya Benjáminra és Pál Szabolcsra sem számíthatott, ám az érdiek így is tizennyolc fős kerettel vágtak neki a monori meccsnek, amelyet jól is kezdtek, hiszen negyven másodperc elteltével balról, éles szögből Németh Gábor Vince lőtt, de csak az oldalhálót találta el. Ezt követően az érdiek birtokolták többet a labdát, de a következő helyzetekre várni kellett, a nyolcadik percben egy jobboldali szöglet után Bozsoki Imre fejelt nem sokkal fölé. A 12. percben pedig Melczer Vilmos lövésébe ért bele Koós Gábor, de ez nem zavarta meg a hazai kapust, Czuczi Mártont, aki védeni tudott. A folytatásban a hazaiak nem jelentettek veszélyt az érdi kapura, s a labdát sem tudták igazán megtartani, míg az érdiektől Pintér Nikola beadásszerű lövése is veszélyesen szállt a monori kapu felé, de fölément. Aztán bő húsz perc után megvolt az első monori löket, amikor Tóth Ádám lőtt mellé. De egy perccel később Koós Gábor passzolt a szélre, majd a védők hibáját kihasználva került hozzá vissza a labda, amelyet a kapuba pofozott (0–1).

Ezt követően kissé felélénkültek a hazaiak, de egy védelmi megingást leszámítva nem jelentettek veszélyt az érdi kapura. Tíz perccel a szünet előtt pedig Kelemen Patrik két löketével az érdiek tovább növelhették volna előnyüket, de nem jártak sikerrel. A szünet előtt kényszerű cserét kellett végrehajtania Limperger Zsoltnak, miután Pintér Nikola sérült meg, helyére pedig a próbázó Gera Dávid érkezett.

A fordulás után három perccel egy szöglet után büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Ficsor Richárd lőtt a kapuba, ezzel kiegyenlítve az állást (1–1). Alig három perccel később Mojzer György a túloldalon harcolt ki egy tizenegyest, amelyet Melczer Vilmos gurított a kapuba (1–2). Az 57. percben is veszélyben forgott a hazai kapu, miután Pallagi Botond labdaszerzése után remekül indította Kelemen Patrikot, akinek lövését Czuczi bravúrral védte. Aztán a 60. percben egy indítás után Kertész Ferenc mozdult ki kapujából, mellette Haragos Viktor emelte el a labdát a kapuba (2–2). De az érdiek nem álltak le, előbb Koós és Kelemen lépett ki pazarul egy keresztlabdára, de utóbbi elhibázta a ziccert, majd Gera Dávid lövését kellett hárítania Czuczi Mártonnak. Aztán a 67. percben megszerezte a vezetést a Monor, amikor egy kontra után Haragos ismét eredményes volt. Az érdieknél a gól után érkezett a csapatba Kalmár Domonkos, Balázsovics Máté és Honti Attila is, majd rögtön veszélyeztettek is, amikor Melczer Vilmos egy szabadrúgás után kísérletezett, de nem talált kaput. A hajrában is élénk volt a vendég csapat, Bozsoki Imre, majd az időközben csereként beálló Pintér Olivér lövését is a blokk mentette.

Az érdiek így elszenvedték első vereségüket a felkészülés során. Limperger Zsolt alakulata következő edzőmeccsét július 28-án, hazai környezetben az NB II-től búcsúzó Szolnoki MÁV-val vívja, majd a bajnokság augusztus 5-én, a Videoton FC II ellen kezdődik hazai pályán.

Felkészülési mérkőzés
Monor SE (NB II)–Érdi VSE (NB III) 3–2 (0–1)
Monor SE: Czuczi – Ficsor, Tóth Ferenc, Barthel, Adorján – Hunya, Haragos, Májer, Tóth Ádám – Szabó Tamás, Szabó Dominik.
Csereként pályára léptek: Szerencsi, Pintér D., Tóth B., Szuhodovszki
Vezetőedző: Horváth Dávid

Érdi VSE: Kertész F. – Bogdán, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Pallagi, Koós, Melczer – Kelemen P., Mojzer, Németh G. V.
Csereként pályára léptek: Gera Dávid, Honti, Kalmár, Baláázsovics, Pintér O.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gól: Ficsor (48. – tizenegyesből), Haragos (60., 67.), ill. Koós (22.), Melczer (51. – tizenegyesből)

Fotó: Kertész Bence

Címkék