Barackos nyílt nap az Elvira majorban

Nyílt napot tartottak az érdi Elvira majorban az őszibarackról a laikusok, elsősorban a kiskertesek számára, ahol az érdeklődők az őszibarack jelentősége mellett történelmi áttekintést kaptak, megtudhatták,  jelenleg milyen fajták és tendenciák vannak, valamint ha nem is az összes, itt megtalálható 270 fajtából, de rövidke fajtabemutatónak is részesei lehettek és a gyümölcsminősítés munkafolyamatát is kipróbálhatták. 

Hasonló tartalmaink:

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének az érdi Elvira majorral közösen négy telephelye van, ezek közösen alkotják az ország legnagyobb gyümölcsgénbanki gyűjteményét. A génbankos tevékenység azonban csak egy a sok közül, hangsúlyozta a nyílt napon Kovácsné dr. Békefi Zsuzsanna, hiszen végeznek még itt növényvédelmi kutatásokat, fenntartják az ország központi törzsültetvényét, ahonnan a faiskolákat tudják ellátni, valamint a termőhelyeket is minősítik.

Legközelebb a szilva és a mandula értékeit mutatják majd be nyílt nap keretében a nem szakmabelieknek – utóbbit a Kutatók éjszakájával közös programon.

Címkék