“Minden országnak joga van a bevándorlásra nemet mondani”

Érd város delegációja is részt vett a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, ahol a zárónapon Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke tartott előadást. A beszéd legfontosabb pontjairól is szólt többek között T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatója. A városvezető kijelentette, a miniszterelnök szónoklatának üzenete az, hogy minden európai országnak joga van megvédeni keresztény kultúráját, joga van elutasítani a multikulturalizmus ideológiáját.

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András felidézte: minden európai országnak joga van megvédeni keresztény kultúráját, a hagyományos családmodellt, és jogában áll elutasítani a bevándorlást – ezt hangsúlyozta Orbán Viktor Tusnádfürdőn.

A miniszterelnök a szabadtéri színpad előtt összegyűlt többezres hallgatóság előtt a legutóbbi Tusványos óta eltelt évre visszatekintve felidézte: a kárpát-medencei magyarság átugrott egy lélektani küszöböt, köszönthették az egymilliomodik visszahonosult magyar állampolgárt.

Úgy értékelte: a magyar kormány nyolc év folyamatos kormányzás után áprilisban négy év újabb munkára kapott esélyt, és felhatalmazást arra, hogy kiépítsen egy új korszakot.

Elmondta: a magyar nemzetegyesítés folyamata átváltozott nemzetépítéssé, amelynek áprilisban tartották a főpróbáját.

A választási eredmények azt igazolják, hogy a magyar nemzetépítés sikeres.

Orbán Viktor szerint a 2010-es kétharmados győzelem arra felhatalmazás a kormánypártoknak, hogy új rendszert építsenek: ami a gazdaságban egy magyar modellt, a politikában egy nemzeti és keresztény alapokon nyugvó új alkotmányos rendet jelentett. Úgy értékelte: a 2014-es győzelemmel a rendszer stabilizálására kaptak felhatalmazást.

Az idei választás eredménye nyomán Orbán Viktor szerint a korszaképítés a feladat, vagyis az, hogy kulturális korszakba ágyazzák a politikai rendszert.

Fotó: Veres Nándor/MTI

Az eddig fölépült rendszer stabilitásáról szólva a miniszterelnök felidézte: a 2009-es mínusz hat százalékos “növekedésről” 2017-ben Magyarország plusz négy százalékot teljesített, az ország által megtermelt érték 2010-ben 22 224 milliárd forint volt, most pedig 38 183 milliárd.

“A 2008-as válság miatt felvett hiteleket visszafizetettük, az IMF-et hazaküldtük, a hiányt kordában tartjuk, az államadósságot pedig 85 százalékról 71 százalékra vittük le” – sorolta. Hozzátette: 756 ezerrel többen dolgoznak ma Magyarországon mint 2010 előtt, a bérek 60 százalékkal nőttek, a demográfia termékenységmutatója 1,25-ről 1,5-re nőtt, a bűncselekmények száma felére csökkent.

Erre a stabilitásra alapozva a kormány olyan nagy célokat tűzött ki, amelyeket korábban elképzelhetetlennek gondolt: 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legjobb életminőségű országa közé tartozzon, megálljon a népesedési hanyatlás, a gyorsforgalmi utak érjék el a határokat, valósuljon meg az energiafüggetlenség, épüljön fel az új magyar honvédség – mondta.

T. Mészáros András Orbán Viktor beszédét idézve aláhúzta: Minden országnak joga van védelmébe venni a hagyományos családmodellt, és azt vallani, hogy “minden gyereknek joga van egy anyához és egy apához” – szögezte le Orbán Viktor.

***

A polgármester szólt arról is, hogy a Ferencváros kézilabda szakosztálya és az Érdi Sport Kft megállapodásának köszönhetően az új szezonban az Érd Aréna adhat otthont a Fradi női kézilabda csapata Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek.

Arról is szó volt, hogy ma kezdődik a 2018–19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba, és augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe az alaprendelések 12,5 millió tankönyve. A polgármester emlékeztett, hogy 2010 előtt a tankönyvellátást a profitérdek határozta meg, emiatt évről évre emelkedtek az árak.

Ismertetése szerint mindez megváltozott, amikor létrejött az állami tankönyvfejlesztés és -ellátás rendszere, amely az elmúlt években bizonyított. Sokkal minőségibb, új generációs tankönyvek készültek, amelyek fejlesztésébe bekapcsolódtak a diákok, a tanárok is. Hozzáfűzte: a fejlesztések folytatódnak Érden is, ezt támasztaja alá, hogy iskolák, óvodák épülnek Érden a Modern Városok Programbak köszönhetően.

 

Címkék