Még lehet jelentkezni a felnőtt szövőtáborba

Érdikummal foglalkozhatnak az érdi szövőtábor résztvevői. A jövő héten várja az érdeklődőket Tamaskáné Jakab Margit, akinek a kézműves tevékenysége nemrég bekerült az érdi értéktárba, azaz érdikum lett. Immár 20 éve, hogy megalapította a városi szövőkört, ami nyáron szünetel, ezért ilyenkor tábort szervez. Ez már a 21. lesz, és van olyan tag, aki még egyet sem hagyott ki – mondta az Érd FM 101,3-nak a táborvezető.

Hasonló tartalmaink:

Már gyakorlottabb és teljesen kezdő hölgyeket, sőt férfiakat is szívesen látnak. Szeretnék másokkal is megszerettetni a szövést, amellyel sokféle tárgyat lehet készíteni, és amely egyébként önfegyelemre is tanít – tette hozzá.

Közösségteremtő jellege miatt is nagyon fontos az érdi szövőkör, illetve nyári tábor. A résztvevők nemcsak kézműveskednek, hanem megbeszélik az őket foglalkoztató problémákat is – mondta a kézműves klub vezetője. Tamaskáné Jakab Margit tájékoztatása szerint általában 12 fő körül szokott lenni a létszám, de kétszer ennyien is elférnek a Pipacs utcai táborban.

Azt mondja, mindig figyeli a résztvevőket, hogy ki mennyit haladt, fejlődött, és aszerint találja ki a további feladatokat.

Idén nyáron gyerekek részére is szerveztek szövőtábort, ahol elsajátíthatták a szövés alapjait, és többféle kézimunkát megismerhettek. A felnőtteknek szóló jövő heti foglalkozásokon főzni is fognak, különleges, kevésbé ismert ételeket készítenek majd.

A már gyakorlottabb, illetve kezdő hölgyeket augusztus 6-10. között várja Tamaskáné; érdeklődni, jelentkezni telefonon lehet, a 30/213-1209-es telefonszámon. A szövőkör, illetve a kézműves klub foglalkozásai is folytatódnak ősztől, sőt, ha lesz elég jelentkező, a gyermekszakkör is újraindulhat.

Hallgassa meg az interjút Tamaskáné Jakab Margit kézművessel!

Címkék