Megújuló óvodáink

Három érdi óvoda épülete is megújul a nyár, illetve az ősz folyamán, a Modern Városok Program keretében. A beruházásokról dr. Bács István  beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. Az alpolgármester elmondta: a Tállya, illetve a Tündérkert óvoda felújításának ideje alatt a gyerekek más intézményekbe költöznek. A Szivárvány óvoda is megújul, innen azonban nem kell kiköltözniük a gyerekeknek.

Hasonló tartalmaink:

Az óvodák felújítása a Modern Városok Program keretében zajlik. A szükséges forrás már 2017-ben megérkezett, és a tervezői munkálatokat is megkezdték tavaly nyáron. Miután a műszaki dokumentáció elkészült, elindulhatott a jóváhagyási folyamat, az illetékes tárcák bevonásával. Ez a fázis a szokásosnál jóval több időt vett igénybe – ennek oka, hogy a sok város kezdett egyszerre hasonló projektbe – hangsúlyozta Bács István.

– A három óvoda esetében összesen 250-300 millió forintos beruházásokról van szó. A jóváhagyást nyár közepén kaptuk meg. Döntenünk kellett: megkezdjük-e a felújítást idén augusztusban, hogy a gyermekek október-november tájékán már korszerűbb körülmények közt járhassanak óvodába, vagy várunk még egy évet, és jövő júniusban kezdjük el a munkálatokat. Mi az első megoldás mellett határoztunk. Ezen óvodák állapota ugyanis leromlott az elmúlt években, így inkább felvállaltuk azt a nehéz döntést, hogy az érintett gyerekek a következő pár hónapban másik óvodába járjanak, mintsem hogy az őszt és a telet a régi óvodaépületben töltsék – hangsúlyozta az alpolgármester, aki a felújítások részleteiről is beszámolt.

81 (4)– A Kincses Óvoda Tállya Tagóvodájában elvégzik a homlokzati és lábazati hőszigetelést, a hullámpala tetőfedés, valamint a homlokzati nyílászárók cseréjét, felújítják a csoportszobákat, új bútorokat szerzünk be, és megújulnak a játszóudvarok is.  A projektet várható összköltsége mintegy 62 millió forint. A kivitelélezés várhatóan 2018. november közepéig tart. A Tállya utcai óvodások augusztus 27-étől két másik óvodában kapnak helyet: a hatvanhat gyermeket ideiglenesen az Érdi Kincses Óvoda Kutyavári Tagóvodájában, valamin a Béke téri Kincses Óvodában helyezzük el. Az óvodavezetővel egyeztettünk a költözködést illetően. Kérjük a szülők türelmét; azon igyekszünk, hogy a felújítások mihamarabb megvalósulhassanak, és a gyerekek ismét a régi, ám korszerű intézménybe járhassanak – hangsúlyozta Bács István.

Tündérkert– A Kincses Óvoda Tündérkert Tagóvodájában a következő munkálatokra kerül sor: tetőfedés és bádogozás javítása, a homlokzati vakolat javítása, a lábazati vakolat átfestése, a homlokzati nyílászárók cseréje, az alagsorban a földalatti falazatok utólagos vízszigetelése kívülről és  felújítása belülről, önálló logopédusi szoba kialakítása, a foglalkoztatókban új padló fektetése, belső vakolatjavítások festéssel együtt, lambériaburkolatok javítása, cseréje műanyag burkolatra, a fűtési rendszer korszerűsítése és a játszóudvar felújítása. A projektet a Modern Városok Program keretén belül valósítja meg az önkormányzat, várható összköltsége több mint 68 millió forint. A kivitelélezés várhatóan 2018. november közepéig tart majd, augusztus 27-től a gyerekeket ideiglenesen az Érdi Kincses Óvoda Fácán Tagóvodájának régi épületében helyezzük el. A Fácán óvoda új épülete ugyanis már elkészült, így a régi megüresedett – tette hozzá Bács István, hangsúlyozva: a felújítás menetéről itt is egyeztettek az óvoda vezetésével.

84 (5)– A Szivárvány Óvodában már elkezdődtek a munkálatok. Mind a csatorna felújítása, mind a fűtésrendszer korszerűsítése és a hőszigetelés terén komoly feladatokat kellett, illetve kell elvégezni.  Várhatóan óvodakezdésre, azaz szeptember 3-ára az összes belső munkálatot be tudjuk fejezni – mondta az alpolgármester, megjegyezve: a Napsugár óvoda szeptemberre elkészül, így azok a gyerekek, akik a felújítás idejére a Bem téren kaptak helyet, visszatérhetnek a Tárnoki útra, ahol egy újjáépített óvoda várja őket.

(Archív képek)

Címkék