Jótékonysági akció a Móra iskolában

Augusztus végén megszépül az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola: a TündérPakk alapítvány szervezésében önkéntesek festik ki az intézményt. Eddig mintegy húszan jelentkeztek – az intézmény munkatársain kívül –, és örömmel látnak további önkénteseket is.

Hasonló tartalmaink:

A jótékonysági akció keretében nyolc tanterem kifestésére nyílik majd mód. A festékek és a kifestendő felület javításához szükséges anyagok adományként kerültek az iskolába, az eszközöket a tankerület biztosítja.

Mint Sátori Boglárka, az intézmény igazgatója az ÉrdFM101,3-nak elmondta, a közösségi festés augusztus 27-én, reggel 9-kor kezdődik, és addig tart majd, míg a nyolc tanterem el nem készül, de legkésőbb szeptember 3-áig, akkor ugyanis már a gyerekek veszik birtokba az iskola épületét.

– Intézményünkbe nyolcvan sajátos nevelési igényű gyermek jár. Gyógypedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel, osztályaink létszámai alacsonyak, legfeljebb tizenhárom diák jár egy-egy osztályba. Jelentős változás iskolánk életében, hogy a következő tanévtől egységes gyógypedagógiai módszertani központként működünk majd – tette hozzá Sátori Boglárka.

Az ügyes kezű önkénteseket örömmel fogadja az iskola. Ugyanakkor kérik, hogy aki szeretne részt venni a közösségi munkában, belső festéshez való eszközöket (henger, ecset) hozzon magával, mert ezeket az intézmény csak korlátozott számban tudja biztosítani.

A jótékonysági akció facebook-oldala itt elérhető.

Hallgassa meg az ÉrdFM101,3 interjúját Sátori Boglárkával:

 

 

Címkék