Önkéntesek a Móra iskoláért

Pedagógusok és önkéntesek festik ki a Móra iskola tantermeit, a TündérPakk Alapítvány szervezésében. A festék felajánlásként érkezett, az eszközöket a tankerület biztosítja. A falak javítását, a bútorok összetolását és letakarását már múlt csütörtökön és pénteken elvégezték az intézmény munkatársai, akik hétfő reggel szendvicsekkel, frissítőkkel várták az önkénteseket.

Hasonló tartalmaink:

A TündérPakk Alapítvány akciójában az iskola Holló téri épületében négy, a Csóka utcai telephelyen három terem kap új színt. Mint Sátori Boglárka intézményvezetőtől megtudtuk, a falfelületek fehérek lesznek, az olajlábazat pedig halványsárga.

Az öreg épületekre bizony ráfér a felújítás, hiszen nincsenek alulról szigetelve, a padlóburkolatok elavultak. Sok volt a beázás, a víz megrongálta a vakolatot is.  Mint az intézményvezető elmondta, az Érdi Tankerületi Központ 2017 februárjában megújította a főépület tetejének héjazatát, idén pedig öt helyiséget laminált burkolattal láttak el, és új ablakokat is beépítettek. Hogy a diákokat szeptemberben megszépült tantermek fogadják, azon ötven-hatvan ember dolgozik a napokban. Előre láthatóan három napig tartanak a munkálatok, hiszen hiába dolgozik félszáz ember a hét tanteremben, meg kell várni, hogy egyes rétegek megszáradjanak. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ráadásul az önkéntesek nem egyszerre érkeznek: van olyan négy-ötfős csoport, amely munkaidő után jön, van, aki Hollandiából érkezik kedden. Sokan egy-két nap szabadságot vettek ki, hogy segíthessenek, mert – ahogy egyikük fogalmazott –, fontosnak tartják a kitűzött célt.

A TündérPakk Alapítvány tavaly télen került kapcsolatba a Móra iskolával: akkor Mikulás-ünnepséget szerveztek és ajándékot hoztak a gyerekeknek. Most nemcsak a festést szervezték meg, hanem a festéket is ők intézték: mint Szomolányi Tímea, az alapítvány megálmodója tudósítónknak elmondta, egy festékgyártól és egy szakbolttól kapták ajándékba a festékeket, míg az eszközöket a tankerület biztosította.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Móra iskolában nemcsak a tantermek újulnak meg, hanem az iskola is átalakul, ugyanis egységes gyógypedagógiai módszertani intézményként működik majd szeptember elsejétől. Ez azt jelenti, hogy a szegregáltan nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása, és a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek fejlesztő oktatása, nevelése mellett az utazó gyógypedagógusi hálózat működtetése is az intézményhez tartozik majd, tehát a többi iskolában integráltan tanuló sajátos nevelési igényű gyermekeket is ez az intézmény látja majd el.

Címkék