Duplán gyógyító kilométerek

Érdi futók, kerékpározók csatlakozását várja a beteg gyermekekért sportoló Team Miki. A csapat egyelőre a tizenkét éves, genetikai betegséggel küzdő Katona Miklósból és régi tanárából, Nádudvari Péterből áll. Most ők ketten ajánlják fel a versenyeken megtett kilométereiket, amelyeket bárki örökbe fogadhat. Szeretnék bővíteni csapatukat, hogy még több gyermeknek segíthessenek.

Hasonló tartalmaink:

A tizenkét éves érdi Katona Miklós ritka genetikai betegségben, ataxia teleangiectasiában, illetve kisagyi sorvadásban szenved. A kromoszóma-elváltozással járó megbetegedés következtében Miki egyre nehezebben mozgott, pár éve tolószékbe kényszerült. Állapota egyre romlott, de egy ausztriai őssejtkezeléssel sikerült a folyamatot megállítani. Mikiben hatalmas erő lakik – nemcsak a saját gyógyulásáért küzd, hanem más beteg gyermekekéért is, méghozzá valahai tanára, Nádudvari Péter segítségével. Péter több jótékony cél érdekében futott már, és két éve felajánlotta, hogy Miki gyógyulásáért is futni fog. Az általa megtett kilométereket „örökbe fogadhatták” a segíteni szándékozók. A befolyt összeget Miki speciális kezelésére fordították.

39521771_2138178526461861_6024463970839035904_n

Péter – aki 2018-ban elnyerte a Jószolgálat-díjat – egy idő után már nem egyedül, hanem Mikivel futott: a kisfiút egy speciális kocsiban tolta. Miki fejéből pattant ki a gondolat, hogy ne csak érte, hanem más beteg gyerekekért is fussanak. Megalakult a Team Miki – duplán gyógyító kilométerek csapat, ami mostanáig Mikiből és Péterből állt – ők ketten együtt futottak súlyos betegekért. Jótékonysági akciójuk annyira sikeres, hogy szeretnék bővíteni kétfős csapatukat: várják érdi kerékpárosok, futók jelentkezését, akik szívesen futnának a jótékony célért.

– Az Adománybanknál sajnos nagyon sok beteg gyermek vár segítségre. Őket szeretnénk így támogatni. Minél több sportoló csatlakozik hozzánk, annál hatékonyabb lehet a segítség. Aki a Team Miki tagja lesz, kiválaszt egy gyermeket, akinek ő lesz a „hőse”: azaz az általa megtett kilométereket e gyermek javára adja örökbe. Ez a sportolónak semmibe nem kerül; ha egy rendezvényen fut vagy kerékpározik, a Miki Team oldalán meghirdetjük az általa vállalt kilométereket, a befolyt összeget pedig a kiválasztott gyermek kapja – mondta tudósítónknak Saly Krisztina, Miki édesanyja.

39304854_1909429322695573_239003127452270592_n
– Érden aktív a sportélet, sokan futnak. Bízom benne, lesznek olyan vállalkozó kedvű sportolók, akik csatlakoznak hozzánk, annál is inkább, mert ez egy ritka kezdeményezés – tette hozzá Krisztina, akitől megtudtuk azt is: Miki jól van, ami részben a sok fejlesztésnek köszönhető.
– Másrészt a jótékonysági futás is nagy lendületet ad neki. A Team Mikit ő álmodta meg, és Peti segítségével sikerült valóra váltani. Lelkileg nagyon sokat jelent számára, hogy érzi: nemcsak neki segítenek, hanem ő is tud támogatni másokat. Hiszem azt, hogy ennek köszönhető, hogy Miki folyamatosan erősödik, ügyesedik – zárta szavait Saly Krisztina.

Aki szeretne csatlakozni a Team Mikihez, itt veheti fel a kapcsolatot Nádudvari Péterrel.

Címkék