Fuss a Fészekért!

Negyedik alkalommal szervez jótékonysági futást a Fészek Gyermekvédő Egyesület. Az augusztus 26-ai rendezvényen résztvevők az egyesület Gyermekek Átmeneti Otthonát segíthetik az általuk felajánlott nevezési díjjal, emellett megismerkedhetnek a Fészek nevelőszülői rendszerével. A jótékonysági futást Érd önkormányzata, Szekeres Adrien énekesnő, valamint érdi futók és önkéntes segítők is támogatják.

Hasonló tartalmaink:

Az első két évben az érdi gáton, tavaly már a főtéren tartotta jótékonysági sportrendezvényét a Fészek Egyesület. Idén augusztus 26-án 10 és 14 óra között várják az érdi és környékbeli lakosokat.

– Rendezvényünknek kettős célja van: egyik az adománygyűjtés. A jótékonysági futásból befolyó összeget minden évben az átmeneti gyermekotthonunk felújítására fordítjuk. Másrészt szeretnénk, ha minél többen megismerkednének egyesületünk országos, mintegy százhatvan családból álló nevelőszülői hálózatával, amit szeretnénk bővíteni, ugyanis egyre kevesebben jelentkeznek nevelőszülőnek. Ha valakit érdekel ez a lehetőség, munkatársainktól minden felvilágosítást megkaphat a rendezvényen  – mondta az ÉrdMost-nak Biri Imre, a program szervezője.

Mindenki maga döntheti el, hogy mekkora összeggel támogatja az Átmeneti Gyermekotthont. Nincs kötelezően teljesítendő táv, mindenki annyit fut, amennyi jólesik. Futni egy előre meghatározott, 2,5 kilométeres útvonalon lehet, és ki-ki annyi kört vállal, amennyit szeretne. Szakaszos rajtok lesznek: 10:30-kor indulnak a 10 km-es és e fölötti távot vállalók,  11:00- kor a 7,5 km-es távot, 11:30 5 km-es, 12:00 2,5 km-est teljesíteni kívánók.  Akinek sok a 2,5 km, azok egy külön útvonalon futhatnak egy km-t, rajtidőpontoktól függetlenül, a futás ideje alatt. A futók érmet, emléklapot kapnak.

Mint Biri Imre elmondta, a futás mellett színes és sportos programokkal készülnek: a köszöntők után a bemelegítést Bartos Dávid IRONMAN-triatlonista tartja, őt tánc- és sportegyesületek váltják a színpadon, látványos bemutatóikkal.

– Tavaly már körülbelül négyszázan jöttek el rendezvényünkre, és kétszáz felett volt a regisztrált futók száma. Álmom, hogy jó ezer ember forduljon meg jótékonysági akciónkon, és legyen négyszáz futónk. De ha nem érjük el ezt a számot, akkor sem leszek elégedetlen: ez a rendezvény évről évre fejlődik, és ha csak egy picit is nő a résztvevők száma, annak is nagyon örülünk – tette hozzá a programasszisztens, aki köszönetet mondott Érd önkormányzatának, hogy segíti a jótékonysági rendezvény megvalósítását.

A támogatásra a futás regisztrációjánál, a helyszínen is lehetőség van, illetve történhet banki átutalással is a Fészek Gyermekvédő Egyesület OTP Bank. Nyrt.-nél vezetett bankszámlájára: 11742111-20027928 (A közleményben “Jótékonysági futás” megjelöléssel).

 (Archív fotó)

Címkék