Lehet-e vihar az esti tűzijáték alatt?

Figyelmeztetést adott ki országszerte a kánikula miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétfői napra.

Hasonló tartalmaink:

A tartós hőség miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Az MTIszerint veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet főként az Alföldön, illetve a városokban meghaladhatja a 25 Celsius-fokot. Vas, Zala és Nógrád megye kivételével az egész országban elsőfokú a figyelmeztetés.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő. A sok napsütés mellett csak néhol alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zápor, zivatar környezetében átmenetileg megerősödhet a szél.

Az Idokep.hu szerint sok napsütésre számíthatunk, de gomolyfelhők is megjelennek majd az égen. Gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve alakulhat ki egy-egy helyen, kis időre, a friss számítások szerint az északi tájakon és a Dunántúl délkeleti tájain.Az esti tűzijáték idején csapadéknak elhanyagolható az esélye Budapesten, és az ország más településein is – jegyzik meg. Az északi-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. Délután 31-34 fok közötti maximumokra van kilátás – írják.A Koponyeg.hu szerint kedden is napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, zápor, zivatar elsősorban a keleti területeken alakul ki. “Folytatódik a rekkenő hőség” – írják. Az előrejelzések szerint azonban szombatra lehűlés várható.

Címkék