Becsapós lesz a hétvégi időjárás

Hétvégére marad a meleg, de több megyére is elsőfokú riasztás lesz érvényben heves zivatar és felhőszakadás miatt.

Hasonló tartalmaink:

Pénteken többnyire gomolyfelhős, napos időre kell számítani, főként a Dunától keletebbre lehet több a felhő, és ott szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, néhol esetleg felhőszakadás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős széllökések, de zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Estére általában gyengén felhős vagy derült lesz az ég, de elsősorban a délkeleti és a nyugati megyékben lehetnek felhősebb körzetek, és ott helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 14 és 19 fok között valószínű.

Szombaton szintén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk napközben helyenként záporral, egy-egy zivatarral. Estefelé a Dunántúlon már több lehet a felhő, és nagyobb számban alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többnyire csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Többfelé várható zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható.

Hétvégére több megyére is elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatar és felhőszakadás miatt.

Címkék