Kiszámíthatatlan időt hoz a hétvége

Szombaton a fátyol- és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre is számíthatunk. Többfelé alakulhat ki zápor és zivatar, néhol heves zivatar is lehet. Főként a Dunántúlon megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél, míg máshol várhatóan mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között, a nagyobb városokban 20 fok fölött alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Hasonló tartalmaink:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki felhőszakadás és heves zivatar veszélye miatt. Dörgés és villámlás is várható, a zivatarokat pedig nagyobb méretű jég és károkozó szélroham is kísérheti.

Forrás: OMSZForrás: OMSZ
Forrás: OMSZForrás: OMSZ

Vasárnap a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Ugyancsak több helyen lehet zápor és zivatar, döntően és nagyobb számban a Dunától keletre. Az északnyugati szél megélénkülhet, zivatar környezetében átmenetileg erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 24 és 30 fok között alakul.

A felhőszakadás veszélye miatt tizenegy megyére (Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok) adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Címkék