Bar(l)angoló családi délután

Bar(l)angoló családi délutánnal készül az Érdi Napok szombati fesztiváljára a Magyar Földrajzi Múzeum: egyedülálló térélményt nyújtó vetítéssel, kézműves foglalkozással, barlangász manó képzéssel, cseppkőbemutatóval és még sok más érdekességgel várják a kicsiket és nagyokat szeptember 1-jén délután kettőtől ötig.

Hasonló tartalmaink:

 Kinek ne volna kedve egy kalandos családi délutánhoz az iskolakezdés előtt? Főleg, ha az olyan különleges programokat kínál, mint a Magyar Földrajzi Múzeum immár hagyományos családi délutánja, amelynek keretében a barlangok világával ismerkedhetnek meg a gyerekek és a felnőttek.

– Múzeumunkban őrizzük több barlangász hagyatékát, és a múzeumalapító Balázs Dénes maga is karsztkutató, barlangász volt, így valóban változatos programokkal készülünk – mondta el lapunknak Mácsai Anetta igazgatóhelyettes.

Egri Csaba barlangkutató, számos külföldi expedíció résztvevője 3D-s, külföldi és hazai barlangokat bemutató fotóit Érden most láthatja először a közönség: az egyedülálló térélményt nyújtó vetítés során szinte kézzelfogható közelségbe kerülnek a barlangok csodái – a hatalmas terek, szédítő mélységek, a földalatti patakok zubogó vize, vagy a kristályok és egyéb képződmények lenyűgöző formái.

Egri Csaba vetítése délután kettőkor, illetve fél négykor kezdődik a múzeumban; a két vetítés között, fél háromkor pedig Forrásy Csaba fotóművész – aki természetfotóival több díjat nyert már – mutatja be képeit, Képes kaland denevérországban címmel.

A szervezők gondoltak a legkisebbekre is: őket barlangász manó képzés, kézműves foglalkozás várja, és a gyerekek megismerkedhetnek a különféle barlangász eszközökkel, beöltözhetnek kezeslábasba, felpróbálhatják a barlangász sisakot. Lesz cseppkőbemutató, és a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat jóvoltából interaktív barlangászat is, méghozzá egy „műbarlangban”.

A családi nap délután ötig tart majd a múzeumban; helyszíne a múzeum tetőtere lesz.

Az Érdi Napok további múzeumi programjairól a 6. oldalon olvashatnak bővebben. Annyit még elárulunk: az Érdi Napok után sem pihennek a múzeum munkatársai, hiszen készülnek a Múzeumuk Őszi Fesztiváljára. Akkor is lesz családi nap – várhatóan új diorámákat is átadnak a tetőtérben –, valamint egy országos konferenciát is szerveznek.

 

Címkék