Tanszeradományt vár a Fészek

Tanszeradományokat gyűjt a Fészek Gyermekvédő Egyesület, hogy minél szélesebb tárházból biztosíthassák a krízis helyzetbe került családokból akár az átmeneti otthonba, akár a nevelőszülői családokba érkező gyermekek számára azt, amire az iskolában szükségük lehet. 

Hasonló tartalmaink:

Báló Ottília, a Fészek Gyermekvédő Egyesület igazgatója és szakmai vezetője kérdésünkre elmondta, hogy az akció folyamatos, hiszen bármikor érkezhetnek az átmeneti otthonba is, a nevelőszülői családokba is segítségre szoruló gyermekek. Jelenleg amikre leginkább szükség van, azok az iskolakezdéssel kapcsolatos tanszerek, iskolatáskák.

Az igazgató elmondta,  hogy munkájuk lényege abban áll, hogy megpróbálják a krízist úgy áthidalni, hogy minél kevesebb dolog változzon, azaz minél több dolog maradjon a maga állandóságában az átmeneti otthonba kerülő 0-18 év közötti gyermekek és fiatalok életében. Így például az iskolájuk ne változzon, járjanak továbbra is abba az iskolába, amit már megkezdtek, mert bíznak abban, hogy néhány hét, néhány hónap alatt megoldódnak a problémák, és visszakerülhetnek a saját családjukba.

“A nevelőszülői hálózatban más ellátásról és szakmai feladatról van szó, de a lényege ugyanaz, tehát oda is várhatóan érkezni fognak olyan gyerekek, akiknek biztosítani kell a semmiből egyik napról a másikra az iskolába indításhoz szükséges tárgyi feltételeket”, tette hozzá Báló Ottília.

Most tehát elsősorban tanszereket, iskolatáskákat várnak (a teljes lista a Fészek honlapján megtekinthető), de ahogy azt az igazgató elmondta, az is nagy segítség lehet, ha vásárlási utalványt kapnak egy olyan boltba, ahol mindezek beszerezhetőek.

Az adományok az Érdi Átmeneti Otthonban, a Fészek Gyermekvédő Egyesület központjában, a Karolina út 3. szám alatt adhatóak le, ami 0-24 óra között mindig nyitva áll. Báló Ottília arra kéri a támogatókat, hogy az adományozás előtt telefonáljanak a 06-23-375-843-as telefonszámon, ahol érdeklődni tudnak arról, milyen jellegű adományokra van aktuálisan szükség.

Címkék