Irány Eger!

Az újonc Eszterházy SC otthonában kezdi meg a női kézilabda NB I 2018/2019-es szezonját az ÉRD női kézilabda csapata szeptember 1-jén 18 órától.

Hasonló tartalmaink:

Mint szinte minden feljutó esetében, az egri Eszterházy SC esetében is nagy volt a játékosmozgás a nyár folyamán. Debre Viktor együttesébe kilenc játékos érkezett, Érdről igazolt oda a jobbszélső, Bernát Dorina, Budaörsről Brettner Zsófia, Siófokról Tóth Alexandra, az MTK-tól Sallai Nikolett és Kuti Bettina, Balmazújvárosból Borbély Márta és Juhász Renáta, a Nemzeti Kézilabda Akadémiától Vörös Szimonetta, illetve az előző idény végén az NB I-től búcsúzó Vasastól Pados Mónika.

A egriek legutóbb a 2013/2014-es kiírásban szerepeltek a legjobbak között, amikor a huszonkét meccses alapszakasz és az azt követő hatmeccses rájátszás egyik mérkőzésén sem sikerült pontot rabolniuk az ellenfelektől. Legutóbb az NB I/B keleti csoportját kiélezett küzdelemben nyerték meg a Szeged előtt, miután 22 győzelem mellett egy döntetlennel és három vereséggel zártak.

A felkészülés során ugyan zártkapus edzőmeccsen az ÉRD-et is legyőzték az egriek (29–26), ám akkor éppen a mátraházi edzőtábor közepén, a legnagyobb terhelésben voltak Szabó Edina lányai. Emellett az NB I-es csapatok közül csak a szintén újonc Mosonmagyaróvárt tudták legyőzni a nyitómérkőzésen (23–22), illetve másodosztályú együtteseket múltak felül.

Az ÉRD-nél jól sikerült a felkészülés, hiszen olyan értékmérő meccsek voltak a programban, mint a Győr, az FTC vagy a Budocsnoszt Podgorica elleni, de a játék elemeinek csiszolására is tökéletes meccsek voltak a Fehérvár, a Budaörs, az MTK, vagy éppen az Egyesült Államok elleni találkozók. Sajnálatos, hogy Szabó Laura biztosan, Janurik Kinga pedig minden valószínűség szerint kihagyja az egri bajnoki nyitányt.

A szeptember elsején, 18 órakor kezdődő Eszterházy SC–ÉRD mérkőzést Bán Tamás és Haskó Tamás vezetik.

Női kézilabda NB I, 1. forduló
09.01., 18.00, Eger, Leányka út 6.:
Eszterházy SC–ÉRD

(fotó: Boros Sándor)

Címkék