Bevette Eger várát az ÉRD

Ha nehezen is, de bevette Egert a női kézilabda NB I nyitó fordulójában az ÉRD. Szabó Edina alakulata ugyan jól kezdett, de az Eszterházy SC egészen a hajráig tartotta a lépést – olykor diktálta –, végül az ÉRD a papírformát igazolva 33-28-ra nyert.

Hasonló tartalmaink:

Az egri bajnoki nyitányra ugyan a Győr ellen megsérülő Janurik Kinga bekerült a meccskeretbe, mint csapatkapitány, ám játéka ennek ellenére is erősen kérdéses volt.

Nem véletlen, hogy Szabó Edina a 2016/2017-es idény végén visszavonuló Gridnyeva Szvetlanát is “reaktiválta” a két korábbi érdit is a soraiban tudó Eszterházy SC ellen, hiszen a nyáron odaigazoló Bernát Dorina mellett a 2015/2016-os szezonban Bíró Eszter 197 gólt termelt az ÉRD junior és NB I/B-s felnőtt együtteseiben.

Lendületesen kezdett a vendég együttes, amely három perc alatt háromszor is eredményes volt Krpezs-Slezák Katarinának köszönhetően, de a védekezés nem akart összeállni, amit mutat, hogy Szabó Edina negyed óra és tíz kapott gól után időt kért, 10-9 után ugyan visszajött az ÉRD, de a hazaiak beállójukat, Sári Barbarát sorra játszották meg jól, aki vagy hetest harcolt ki, vagy gólt szerzett.

A félidő utolsó tíz perce az érdieké volt, Jelena Lavko és C. Lassource megszórta magát, s az ÉRD fordítani tudott (15-16).

Sőt, a második játékrész elején úgy tűnt, az ÉRD el is dönti a meccset, hiszen két lendületes, szép góllal kezdett, de ezt követően egy ötgólos szériával hárommal vezetett az Eszterházy (21-18).

Innen az ÉRD ismét fel tudott kapaszkodni Tóth Gabriella vezetésével, de a lendületes meccset a 46. percben immár másodszor szakította meg az eredményjelző meghibásodása, de utóbb már az időt nem is ezen keresztül mérték…

Ennek ellenére az ÉRD Krpezs-Slezák Katarinának köszönhetően már vezetett (23-24).

Innen pedig már nem volt megállás, az ÉRD az utolsó tíz percben átrobogott ellenfelén, s végül 33-28-ra győzött.

– Egy nagyon lelkes és jól felkészített ellenféllel játszottunk, egy rutinos, ravasz edzőjük van. Az első forduló izgalma, feszültsége, kapkodása benne volt a mérkőzésben – főleg az első félidőben. Bár jól kezdtünk, de hamar elbizonytalanodtunk és átvettük az ellenfél ritmusát. Ügyeskedéssel szereztek gólt, mi pedig gyorsan akartunk játszani, így nem sikerült mindig. A második félidőben sikerült rendezni a sorokat minden poszton, a kapuban és védekezésben is, ennek köszönhető az ötgólos győzelem – értékelt Szabó Edina.

– Jobbat kaptam, mint vártam. Az ÉRD Magyarország egyik legjobb csapata, mindent megtettünk, amit csak tudtunk, ennél többet nem tudtunk ebből kihozni. Azt látni kell, hogy egy erősebb, gyorsabb csapat az ÉRD, mi pedig megpróbáltuk ezt lassítani. Mi nem akartunk ilyen tempóban játszani, mert akkor kivégeztük volna magunkat – ez nekem sem tetszik, de nincs más lehetőségünk egyelőre. Mindenki, aki kijött erre a meccsre, az boldogan ment haza – mondta Debre Viktor, a Eszterházy SC vezetőedzője.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk és tényleg megnehezítették a dolgunkat. Össze kellett kapnunk magunkat, jót tett a félidő. Ha úgy játszanánk a kezdetektől, mint a végén, akkor nem lenne gondunk, feljavult a támadásunk és a védekezésünk. Örülök, hogy végre elkezdődött a bajnokság, mert hosszú volt a felkészülés és örülök a két pontnak – mondta Kisfaludy Anett.

– Gratulálunk az ÉRD-nek és a saját csapatomnak is, mert nagyon jól küzdöttünk. A második félidő tizenötödik percében elfáradtunk és ritmust váltott az ÉRD, amivel nem tudtuk felvenni a versenyt, de pozitívan tudtuk kezdeni a szezont és a mi “ligánkban”, a mi szintünkön remélhetőleg tudunk meccseket nyerni –  fogalmazott a meccs legeredményesebb játékosa, a 12 gólt jegyző egri beálló, Sári Barbara.
Női kézilabda NB I, 1. forduló
Eszterházy KESC-ÉRD 28-33 (15-16)
Eger, 250 néző. V: Bán, Haskó
EKESC: Győrffy – Bocsi 2, Hanczvikkel, Petrovics 2, Sári 12 (6), Pados 5, Sallai 3
Csere: Leiner (kapus), Kobela 1, Borbély 1, Vörös 2
Vezetőedző: Debre Vikto2
ÉRD: Foggea – Krpezs-Slezák 7 (1), Kiss N. 4, Tóth G. 3, Kisfaludy 2, Kovacsevics 6, C. Lassource 6
Csere: Gridnyeva (kapus), Jerábková, Lavko 4, Schatzl Natalie 1
Vezetőedző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1-3. 9. p.: 6-6. 15. p.: 10-10. 22. p.: 13-11. 26. p.: 14-14. 34. perc: 16-18. 41. p.: 21-18. 48. p.: 23-24. 54. p.: 25-28.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3

Fotók: Boros Sándor

Címkék