Petőfi és a tündérboszorkányok

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár idén is csupa ínyencséggel készül az irodalom és zene szerelmeseinek az Érdi Napok alkalmával. A  programok között elsőként megrendezésre kerülő gyerekolvasó és író találkozó alkalmával a gyerekek egyik nagy kedvencükkel, Bosnyák Viktóriával találkozhatnak szeptember 5-én, szerdán 13.30-tól a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. 

Hasonló tartalmaink:

Bosnyák Viktória rengeteg angol ifjúsági regény műfordítója, valamint olyan, kiskamaszoknak szóló regények szerzője, mint a  Tündérboszorkány-trilógia, a Klott gatya, ne fárassz! vagy az Analfa visszatér. A Tündérboszorkány 2003-as megjelenésével a köztudatba és a kiskamaszok könyvespolcaira berobbanó írónő első meseregényét nemcsak a kicsit nagyobbak olvassák töretlen lelkesedéssel meg jelenése óta, de bekerült a tananyagba is nyelvi  játékosságának, humorának és témájának köszönhetően.

A műfordító és író különös figyelmet szentel annak, hogy műveiben egyszerre tanítsa és szórakoztassa a kicsiket és
nagyokat. Számtalan gyerek a könyveiből tanulhatta és tanulhatja meg, mi az a szinonima, mit kell j-vel és mit ly-nal írni, de az Elképesztő! című könyvében például a festészetbe is betekintést enged a gyerekeknek. Az írónő egyik sikerének titka talán az, hogy nem nézi le olvasóközönségét, hanem egyenrangú félként szólítja meg őket könyveiben. Tanárként és íróként azt vallja a gyerekekről, amit Karak is mondott Vuknak: „Nem vagy buta, csak keveset tudsz”,
magáról pedig, hogy egyszerre gyerek és felnőtt, azaz írás közben érzi magában azt a tizenéves gyereket is, akinek ír.

A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a programot valószínűleg a Gyermekkönyvtárnál tágasabb Felnőttkönyvtárban tartják majd meg.

Címkék