Az érem másik oldala

Ugrálóvár és körhinta várta a gyerekeket, a Gingi és zenekara gondoskodott a zenéről, és egy 380 kg-os ökör sült 8 órán keresztül a Parkvárosi Napközi Táborban, ahol szombaton a délutáni óráktól egészen hajnalig hatalmas bulival várta az Érd Roma Nemzetiségi Önkormányzat és annak vezetője, Rafael Attila a “fél várost”, hogy együtt ünnepeljék meg a Roma Nemzetiségi Hagyományőrző Kulturális Napot.

Hasonló tartalmaink:

Immár harmadik alkalommal rendezte meg az Érd Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Roma Nemzetiségi Hagyományőrző Kulturális Napot szombaton. Ahogy Rafael Attila, az Érd Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, az eseménynek több célja van. Egyrészt szeretnék megmutatni a roma kultúra értékeit, amiből a rendezvényen elsősorban a zene, a tánc és persze a gasztronómia dominált, a meghívott vendégeknek, akik között voltak a polgármesteri hivataltól, önkormányzati képviselő testülettől, a kormányhivataltól, a rendőrségtől, a polgárőrségtől, az ÉTH-tól.

DSCN0144

Másrészt szeretnék eloszlatni a negatív képet, ami kialakult a romákról azzal, hogy megmutatják, velük is lehet egy asztalhoz leülni, eszmecserét folytatni, vagy éppen velük együtt táncolni, mulatni, és ők is igenis hasznos tagjai a társadalomnak. “Az éremnek két oldala van, fontos, hogy a jó oldalunkat mutassuk meg”, mondta el Rafael Attila.

DSCN0147

Végül természetesen a hagyományőrzésről is szólt a program, hiszen a romaságnak, ahogy azt Rafael Attila mondta, rendkívül fontos, hogy a gyermekek, unokák megőrizzék és továbbvigyék a kultúrájukat, hagyományaikat. Ebben a szellemben érkeztek hagyományos viseletbe öltözött asszonyok, akik táncokat adtak elő, és aztán később az este folyamán mások énekeltek is.

DSCN0186

 

Címkék