Gálaesttel búcsúzik vasárnap az Érdi Jazz Fesztivál

Az Érdi Jazz Fesztivál utolsó napján a jazz magyar nagykövete, Balázs Elemér formációja, a Balázs Elemér Group koncertje előtt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói és végzősei adnak koncertet saját szerzeményeikből és standardekből vasárnap 17:30-tól a Múzeumkert kocsiszínjében. Őket követi majd az egyik legnépszerűbb magyar jazz-zenekar, a Balázs Elemér Group 19 órától.

Hasonló tartalmaink:

Aki nem csak mondja, de tényleg legalább egy kicsit is szereti a jazzt vagy még csak éppen érdeklődik iránta, az is biztosan ismeri a Balázs Elemér Group nevet, a vájtfülű rajongókról már nem is beszélve. Szóval, bármelyik táborhoz is tartozik valaki, az Érdi Jazzfesztivál e programján ott a helye, hiszen az idei program legizgalmasabb produkciójának ígérkezik fellépésük, amolyan gálakoncertnek is tekinthető.

Zenéjük ritmusos, sokszínű, dallamos, igazi, minden generáció számára élvezetes és érthető jazz. Talán nem igazán szokványos, de ezt a formációt a nemzetközileg is elismert jazzdobos, Balázs Elemér alapította 2000-ben. A tagok ugyancsak a hazai jazz legjobbjai közül kerültek ki. Alig öt évvel megalakulásuk után Fonogram-díjasok lettek, nevüket számos európai fesztivál közönsége is hamar megtanulta.

A zenekar motorja a két Balázs, a dobos Elemér és testvére, József, aki a zongorát kezeli. Jelenleg – mert korábban sok, azóta neves jazzmuzsikus megfordult a csapatban – Komjáti Áron gitáros, Lakatos Pecek Krisztián bőgős, Czibere József ütőhangszeres és két énekes, Szakonyi Milán és Kiss Flóra szerepel a formációban.

Az érdi koncert vázát mi más adhatná, mint az idén megjelent Sounds of Diversity című albumuk legjava. A zenekaralapító már hatéves korában elkezdte püfölni a bőröket, az irány már a kezdetek kezdetén a jazz volt, amikor 16 évesen felvették Bartók Béla Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára, már kivételes tehetségként tartották számon, s már akkor is a legnevesebb jazzmuzsikusokkal zenélhetett, nincs is olyan műfaj a hazai élvonalban, akiknek ne dobolt volna már. Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy Elemér öccse, József szintén zenész lett, méghozzá jazz-zenész, pontosabban zongorista, s egyben a zenekar motorja, mint hangszerelő és dalszerző.

Címkék