Diákok ültettek fát az ovisoknak

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat VMG-s jelöltjei ültettek fát hétfő délelőtt az Érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájának kertjében. A gyerekek és az óvónők  nagyon örültek a felajánlásnak; a Zöld Óvoda címet elnyert intézményben fontosnak tartják, hogy minél több növény díszítse az udvart és adjon árnyékot a gyerekeknek.

Hasonló tartalmaink:

A faültetés ötlete az IFÖ-jelöltek egyik megbeszélésén merült fel, hiszen ahogy az óvoda számára, úgy nekik is nagyon fontos a környezetvédelem. A facsemetét az iskola támogatásával tudták beszerezni; természetesen egyeztettek az óvoda vezetőjével is – tudtuk meg Varga Dorinától, a VMG diákpolgármester-jelöltjétől, aki öt képviselőjelölt társával munkálkodott hétfő délelőtt az óvoda kertjében.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Meseház óvodában nagy örömmel fogadták a diákok felajánlását. Mint Neumayer Györgyné tagóvoda-vezető elmondta, intézményük elnyerte a Zöld Óvoda minősítést, és a szülők, óvodapedagógusok segítségével rendszeresen ültetnek virágokat, növényeket, sőt, a Fidelitas érdi csoportja is palántázott tavaly szeptemberben az óvoda előtti téren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Neumayer Györgyné elmondta: mikor a diákok megkeresték az ötlettel, olyan fát kértek, ami gyorsan nő és hamar lombot ád a gyerekeknek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Ha erre a nyírfára nézünk, mindig eszünkbe jut majd, hogy a jövő nemzedéke előrelátóan törődött a legkisebbekkel.  Reméljük, a fiatalok elviszik a hírét annak, hogy szeretettel várjuk a hasonló felajánlásokat, és ha lesz még ilyen kezdeményezés az iskolákban, a diákok megint felkeresnek minket – zárta szavait a tagintézmény-vezető.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Címkék