Hasznos tapasztalatok Zágrábból

Ugyan nem sikerült az éremszerzés az Érdi VSE növendékeinek, de nagyon fontos tapasztalatokat gyűjthettek a zágrábi Youth Open elnevezésű, többszáz versenyzőt felvonultató tollaslabdaversenyen. A seregélyesi színekben induló érdi Dulcz Domos, oldalán a pápai Horváth Csanáddal, megnyerte az U13-asok párosviadalát.

Hasonló tartalmaink:

Az U13-as válogatott tagjaként Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell, az Érdi VSE színeiben pedig az U15-ös Kis-Kasza Miklós és Harmos Márton, valamint az U11-es Harmos Boldizsár is elindult a közel négyszáz résztvevős zágrábi Youth Openen.

– Maximálisan odatették magukat a fiatalok, úgyhogy a szerepléssel meg vagyok elégedve. Rendkívül jó hangulatban, ösztönzőleg hatott rájuk az utazás. A mi versenyszezonunkban meglesz ennek a versenynek a haszna és eredménye. Ugyan érmet most nem sikerült szerezni, de három héttel az edzésmunka megkezdése után nem is ez volt a cél, viszont a mutatott játék bizakodásra és optimizmusra ad okot – kezdte beszámolóját Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője.

Az érdiek öt versenyzője összesen tíz kategóriába lett nevezve, végül a párosokban nem mindenhol tudtak elindulni.

Az U15-ösöknél Kis-Kasza Miklós egyéniben a csoportküzdelemben folyamatosan javuló játékot mutatott, ám az első napon a csoportgyőztestől kikapott, így hiába játszott másnap remekül, nem jutott tovább kvartettjéből. Fiú párosban pedig a pápai Nagy Dániellel indult volna, ám társa az egyéni verseny során megsérült, így a kettős nem tudott elindulni.

– Nagyon sajnáltuk, hogy nem a második napon került sor az első napi meccsre, mert olyan jól elkapta a fonalat, hogy lett volna sanszunk a csoportból való továbbjutásra is – mondta Kis-Kasza Miklósról Tornai Tibor.

Harmos Márton ugyancsak az U15-ösök korosztályában a legnehezebb csoportba került, angol és cseh riválisok mögött harmadik lett, így nem jutott főtáblára.

PicsArt_09-06-10.25.04

– Rögtön az első meccsen megkapta azt az angolt, aki a teljes versenyt is megnyerte… Annak a srácnak messze kimagaslott a tudása a mezőnyből, ehhez képest Márton szorgos, kitartó munkával ment utána és nem hagyta magát. Illetve a második napon egy olyan cseh fiúval játszott, akit előzetesen is dobogóra vártunk, ehhez képest Mártonnak játszmalabdája is volt ellene, de a szerencsepontok most nem nekünk kedveztek – fogalmazott Harmos Márton szerepléséről Tornai Tibor.

Harmos Boldizsár az U11-eseknél egyéniben remek játékkal csoportja élén végzett, a főtáblán cseh riválisát is legyőzte, de az elődöntőbe jutásért, azaz az éremért rendezett mérkőzésen szlovén ellenfele felülmúlta, így az 5-8. helyen végzett.

– Ő még az U11-eseknél is a kisebbek közé tartozik, de úgy gondolom, hogy ha nem este játszott volna a szlovén fiúval és frissebb lett volna, akkor simán legyőzte volna. Ezt sajnáltuk, mert fáradtan is nagyon szoros meccset játszott és ha kis szerencsénk van, akkor megnyerhettük volna… – mondta Harmos Boldizsár egyéni szerepléséről a szakosztályvezető, aki beszámolt arról is, hogy párosban a pécsi Palkovics Péterrel remekelt az érdi tehetség, akik ugyan a bombaerős román duótól kikaptak, de a magyar válogatott vezetése kérte, hogy a jövőben is maradjon együtt ez a kettős.

Ami a két, válogatott színekben versenyző érdit illeti, Zsarnai Marcell a csoportmásodik hely megszerzése után a főtáblán horvát és szlovén ellenfelét is legyőzte, majd román riválisa ellen egy háromszettes találkozón minimális különbséggel kapott ki. Schvirján Zsófiával a vegyespárosban sikerrel kezdett, hiszen a házigazdák egyik párosát kezdésnek legyőzték, aztán a második kiemelttől csak hosszabbításban kaptak ki.

– Mondtam Marcinak, hogy ez volt az a főtáblás megmérettetés, ahogy ki lehet kapni, mert tényleg olyan jó labdamenetek voltak… Ment, küzdött! Nem is tudom, mikor láttam így játszani, mint most! – fogalmazott Zsarnai Marcell román ellen elszenvedett vereségéről Tornai Tibor.

Schvirján Zsófia pedig eredetileg három számban indult volna, az említett vegyespáros mellett női párosban, ahová beugróként hívta be a szövetség egy sérülés miatt, majd a másik társa nem érkezett meg Zágrábba, így társ nélkül maradt – mégis egy szintén társ nélkül maradó szlovén lánnyal összeállt és ugyan kikaptak, de egy szoros, háromszettes mérkőzésen, úgy, hogy életükben először játszottak egymás oldalán. Schvirján Zsófia egyéniben brillírozott! Csoportja élén zárt, de sajnos a főtáblán a végső győztes angol ellen kikapott.

– Zsófi hozta, amit vártam tőle, főtáblára jutott. Az angol ellen is nagyot küzdött, egyébként is hatalmas akarattal lép pályára, de sajnos kikapott – jegyezte meg.

Összegzésként Tornai Tibor elmondta, a csapat számára nagyon hasznos tapasztalatszerzési lehetőség volt a zágrábi verseny, s látják, hol tartanak, nem csak a magyar mezőnyben, hanem európai szinten is!

További érdi vonatkozása volt a mezőnynek, hogy az U13-as korosztályban érdekelt Dulcz Domos a csoportját megnyerve a főtábláig ment, míg párosban pápai társával, Horváth Csanáddal megnyerte a fiúk versenyét.

Címkék