Kezdődik az új kulturális évad a Szepesben
Kezdődik az új kulturális évad a Szepesben

Nem maradunk kultúra nélkül így, az Érdi Napok és az Érdi Jazz Fesztivál után sem, hiszen lesznek megint színházi, gyermekszínházi, zenés, elgondolkodtató és szórakoztató előadások, no meg persze kiállítások szép számmal. Utánajártunk, hogy milyen programokkal várja a kultúrát kedvelő közönséget a művelődési központ.

Hasonló tartalmaink:

A Szepesben ismét indul a színházszezon, amiben idén újra a Turay Ida Színház produkcióit lehet megtekinteni vasárnap délutánonként 3 alkalommal. Szeptember 23-án A férfiak a fejükre estek című klasszikus, humoros, romantikus komédia; október 14-én egy zenés vígjáték, a Hazudni tudni kell kerül színpadra, november 25–ét pedig az operett szerelmesei véssék be a naptárukba,  mert a Zsuzsi kisasszonyt lehet aznap megtekinteni a Szepesben. Bár a bérletek már mind elkeltek, de az előadásokra még akad egy-két jegy.

A gyerekeknek szórakozási lehetőséget kínáló Micimackó Színház is három előadással várja a kicsiket és nagyokat: október 15-én  a Csengő-bongó királyság című mesejátékot mutatja be a Fogi Színház, november 19-én A székely menyecske meg az ördög című népmesét hozza el a Fabók Mancsi Bábszínháza, december 17-én pedig a Zabszalma Együttes karácsonyváró koncertjére várják a gyerekeket. De Halász Juditot sem kell nélkülözniük idén sem a kicsiknek: november 11-én ad újra koncertet a Szepesben gyerekek és már már anyává, nagymamává cseperedett egykori gyerekek örök kedvence.

A kacagni vágyókat várja idén is a Dumaszínház, október 3-án a Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje érkezik Érdre Anti-motiváció címmel, akik kicsit komolyabb témájú előadást hallgatnának meg, azoknak érdekes lehet dr. Mérő László A szívemre hallgassak vagy az eszemre? című előadása döntéseink logikájáról.

Ugyanitt a kiállítások között októberben nyílik tárlat Geometria a természetben címmel a Duna–Art Fotókör tagjainak alkotásaiból. Novemberben Nagy György textilképei kerülnek a falakra, pedig hagyományosan a Poly–Art Alapítvány alkotóié a kiállítóterem, hogy megrendezhessék éves seregszemléjüket.

(kép: Turay Ida Színház – A férfiak a fejükre estek)

Címkék