Az MTK-t is legyőzte az ÉRD

Több kulcsjátékosát nélkülözve is őrzi veretlenségét az ÉRD a női kézilabda NB I-ben, miután a bajnokság harmadik körében hazai pályán győzte le az MTK Budapest együttesét. Az ÉRD szinte végig vezetve nyerte meg a mérkőzést 32–30-ra, s továbbra is őrzi veretlenségét az NB I 2018/2019-es kiírásában.

Hasonló tartalmaink:

Nem várt könnyű feladat Szabó Edinára az MTK ellen, hiszen eleve sérülés miatt nem számíthat Janurik Kingára és Szabó Laurára, valamint Mariama Signatéra sem, de a három játékos mellett Jovana Kovacsevics és Coralie Lassource sem került be a fővárosi kék-fehérek elleni mérkőzés keretébe.

A hátráltató tényezők ellenére kiválóan, nagy lendülettel vetette bele magát a meccsbe a házigazda, hiszen tizenkét perc alatt tízszer is eredményes volt, úgy, hogy ebből Kiss Nikolett ötször (!) vette be Lajtos Nóra kapuját, míg a vendégek nem bírták az iramot, s hiába lőttek hat gólt, Golovin Vlagyimir 10–6-nál időt is kért.

De hiába a vendégek megbeszélése, az ÉRD tovább rohamozott, negyed óra után már hatgólos előnyben volt. A nagy iramban viszont mindkét együttes elkezdte forgatni csapatát, az MTK-nál pedig az érdi nevelésű kapus, Győri Barbara annyira elkapta a fonalat, hogy Szabó Edina is kénytelen volt időt kérni húsz perc játék után (15–11).

A játékrész hátralévő része is adok-kapok volt, hol az MTK zárkózott, hol az ÉRD lépett meg, végül a szünetre ötgólos érdi előnnyel vonultak a felek.

A második félidő hasonlóan jó ütemben kezdődött az ÉRD számára, mint ahogy az első abbamaradt, de hiába volt néhány perc alatt Marketá Jerábková és Krpezs-Slezák Katarina révén hét is a különbség (23–16), az MTK is bekezdett, Termány Rita remek lövéseivel egy ötgólos szériát produkálva visszajött a meccsbe (24–21).

Hiába. Az ÉRD ismét megemberelte magát, pillanatok alatt visszaállította a különbséget. A hajrában ugyan a vendégek egy remek szériával szorossá tették a meccset, de az ÉRD szinte végig vezetve nyerte meg az MTK elleni mérkőzését 32–30-ra, s továbbra is őrzi veretlenségét az NB I 2018/2019-es kiírásában.

– Óriásit küzdött az ÉRD, megérdemelte ezt a győzelmet, tudjuk, hogy nehéz helyzetben van, sok sérülttel, mi egy kicsit túlizgultuk ezt a mérkőzést. Lehet, hogy azért, mert nem teljes ez az ÉRD és azt hittük, hogy tudunk győzni és az első félidő görcsös játék volt, utána elveszítettük a fonalat. Úgy nézett ki, mintha nem is járnánk edzésekre, mind támadásban, mind védekezésben egyénileg akartuk megoldani – értékelt Golovin Vlagyimir.

– Fontos két pont volt, amilyen a hetünk volt, az meglátszott a pályán is. Nagy koncentrációból, akaratból, küzdésből egészen fantasztikus csapat alakult itt. Nagyon erősek a lányok így együtt, de ahogy kihagy a figyelem, akkor hullámzóvá válik a játékunk. Valóban sok a sérültünk, de ez van. Mindig azokról kell beszélni, akik játszanak és ők mindent megtettek. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni, ami kicsit nehézzé tette a meccset, de azt gondolom, hogy mindenkinek játszania kell, ahhoz, hogy hosszútávon előre tudjunk lépni – nyilatkozta Szabó Edina.

– Sajnálom, hogy így alakult, sajnos nem csapatként működtünk, hanem mindenki egyénileg akarta megoldani a maga kis dolgát. Akartunk, de sajnos így jött ki ez a mai nap – mondta Termány Rita, az MTK átlövője.

– Örülök ennek a két pontnak. Keményen edzettünk ezen a héten. Most olyan periódusban vagyunk, ahol mindenkinek hozzá kell tennie valamit, ha öt percet játszik, akkor abban az öt percben, ha egy egész meccset, akkor egy egészet. Mind támadásban, mind védekezésben koncentrálnunk kell hatvan perci, mert annyira kiélezett ez a bajnokság, hogy egy könnyű meccsünk sincs. Az Eger és az MTK ellen is ugyanúgy oda kell tennünk magunkat. Ráadásul most egy nagyon kemény ellenfél jön és mindenkire szükség van! Büszke vagyok a csapatra, mert a hibák ellenére is volt mindig valaki, aki hozzá tudott tenni – értékelt Gávai Szonja.

Szabó Edina együttese a negyedik fordulóban, szeptember 22-én, 18 órakor a Siófok KC vendégeként lép pályára.

NŐI KÉZILABDA NB I, 3. FORDULÓ

ÉRD–MTK Budapest 32–30 (20–15)

Érd, 1000 néző. V: Hantos, Rózsahegyi

ÉRD: Foggea – KRPEZS-SLEZÁK 9 (2), KISS N. 10, TÓTH G. 5, Kisfaludy, Jerábková 4, Gávai 2

Csere: Gridnyeva, Doszpoth (kapusok), Schatzl Natalie 1, Simon A., Lavko 1, Reizinger, Király

Vezetőedző: Szabó Edina

MTK: Lajtos – Slakta, KARNIK 10 (3), Tóth E. 4 (2), Dakos 5, Termány 5, Fekete B. 3

Csere: Győri (kapus), Kovács G, TÓTH NIKOLETT 3, Stranigg, Bánfai, Mihálffy, Erdélyi

Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–2. 12. p.: 10–6. 18. p.: 15–10. 25. p.: 17–14. 34. p.: 23–16. 40. p.: 24–21. 47. p.: 29–24. 53. p.: 31–25.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 7/5

Fotó: Boros Sándor

 

Címkék