Birkózó családi nap, tizenharmadszor

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg családi napját vasárnap az Érdi Spartacus SC. Versenyekkel, vetélkedőkkel, no meg finom ebéddel várták az érdieket, és nem maradhatott el a szumó- és birkózóbemutató sem. A rendezvény vendége volt Hegedűs Csaba olimpiai birkózó is.

Hasonló tartalmaink:

SAM_2567

Finom illatok terjengtek a Batthyány iskola kertjében vasárnap délelőtt. Két hatalmas üstben főtt az étel: gulyásleves és babgulyás közül választhattak az éhesek, a két szakács, Barta Sándor és Tar Mihályné, no meg a főzésben segédkező szülők jóvoltából.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

A családi napra eljöttek az egyesület jelenlegi és volt sportolói, és olyanok is, akik még nem próbálták, de érdeklődnek a szumó és a birkózás iránt. A birkózó- és szumóbemutató mellett többféle versenyt is hirdettek; a győzteseknek T. Mészáros András polgármester adta át az oklevelet, kupát.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– A családi napunkon már megszokott sportversenyek – íjászkodás, asztalitenisz, foci, no meg a römi ulti és a snapszer – mellett idén csokievő versenyt, kézműveskedést, arcfestést is rendeztünk a gyerekeknek, a nálunk sportoló diákok szüleinek szervezésében. Az érdeklődők természetesen láthattak birkózó és szumó bemutatót is, és beszélgethettek az idei szumó Európa- és világbajnokokkal, Bélceg Józseffel és Végh Richáraddal – mondta tudósítónknak Tar Mihály elnök, hozzátéve: ezzel a rendezvénnyel szerették volna megköszönni a városnak a több évtizedes segítséget, támogatást.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ellátogatott Érdre Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó is, akit több évtizedes barátság fűz az egyesülethez. Mint mondta, példamutató ez az összetartás a klubban, ami Tar Mihály elnöknek köszönhető. Azzal kapcsolatban, hogy mennyire népszerű sport manapság a birkózás, Hegedűs Csaba úgy fogalmazott: ebben az urbanizált, technikai csodák miatt elpuhult világban reneszánszát éli a birkózás, küzdő jellegénél fogva – és egyre több a hozzáértő edző, aki nemcsak a szakmát ismeri, hanem nevelőként viszonyul a gyerekekhez.
– Ez nemcsak egy sportág, hanem része egy nemzet kultúrájának is – zárta szavait.

SAM_2567

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Címkék